Novosti Sport Događanja

Turopoljac nakon jedanaesteraca u Gradićima izborio finale goričkog Kupa i okršaj s Kurilovcem

25.05.2023. / Damir Žbulj

Nogometaši Turopoljca iz Kuča izborili su svoje mjesto u finalu Kupa Grada Velike Gorice, nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca na gostovanju eliminirali Gradiće.

Višerangirani domaćin je bolje otvorio dvoboj i već je u sedmoj minuti iz kaznenog udarca stigao do prednosti, a siguran realizator bio je Marko Preradović.

 

Sredinom prvog dijela Josip Mlinarić se pobrinuo za izjednačenje i tih 1:1 se više nije mijenjalo.

  

U prvih 11 Gradića bili su Vedran Beblek, David Posavec, Ivan Rajič, Marko Preradović, Toni Borovac, Patrik Posavec, Matej Godinić, Patrik Vojnić, Marin Sudar, Igor Cindrić i Domagoj Abramović. Umjesto ozlijeđenog Borovca je u 20. minuti ušao Šuman, koji je na početku nastavka svoje mjesto prepustio Stjepanu Pralasu. Drugo poluvrijeme je priliku dobio i Filip Božić. U pobjedničkoj ekipi Stivena Žitnika od prve minute su krenuli Mario Zagorac, Dino Hadžiabdić,. Franko Perić, Ivan Hren, Mario Matasić, Filip Saraf, Matija Čaić, Ivan Hercigonja, Mislav Čunčić, Tomislav Horvat i Josip Mlinarić, dok je zadnjih desetak minuta zaigrao i David Gogić.

Igrači Turopoljca, koji igraju u jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, bili su smireniji u raspucavanju i s konačnih 5:3 ide u finale Kupa NSVG, gdje ih čeka Kurilovec, član 3. NL Centar, koji je prije dva tjedna uvjerljivo slavio u Kobiliću.

Upravo će se na igralištu Vatrogasca održati završna borba za trofej, a datum će se odrediti prema dogovoru klubova.

U juniorskom finalu sastat će se Kurilovec i HNK Gorica, a dvoboj je na rasporedu u utorak, 30. svibnja, u Vukovini u 12 sati.

Uvertira će biti kadetsko finale Jelačića i Gorice, koja će početi u 10 sati.

Podijeli