Novosti Sport Događanja

Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora

22.05.2023. / Ivana Ćurić

Folklorna skupina i tamburaši Kulturno umjetničkog društva Dučec iz Mraclina vikend su proveli nastupajući u talijanskom Riminiju. Pedeset članova na inozemni nastup uputilo se po prvi put nakon pandemije, a nekima je ovo bio i prvi nastup van Lijepe naše.

-Na festivalu u Riminiju nastupile su 23 zemlje iz cijele Europe, Slovačke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Gruzije… ovo je bio naš prvi inozemni nastup nakon 2019. godine odnosno nakon pandemije, a naš tamburaški pomladak ovog vikenda prvi je put nastupio u inozemstvu-rekao nam je predsjednik Dučeca Matija Kos.

Dodaje kako su u početku dvojili hoće li ići u Rimini jer su Italiju nedavno pogodile poplave, no unatoč početnoj zabrinutosti sve je prošlu u najboljem redu.

-Nismo imali nikakvih problema na putu niti smo osjetili da je bila velika nepogoda-dodaje Kos, a rekao nam je i kako su se predstavili talijanskoj publici.

-Predstavili smo se 20-minutnim programom, izveli smo koreografiju podravskih plesova, nekoliko turopoljskih pjesama i tamburaški intermezzo. Bilo je puno folklornih društva i novih poznanstva, razmijenili smo kontakte pa vjerujemo da će se ostvariti još koja nova suradnja s drugim društvima i neka nova turneja-kaže predsjednik Dučeca.Pedeset članova Dučeca, koliko ih je bilo na ovom nastupu, u razgledavanju i druženju nije omelo ni loše vrijeme.

-Imali smo dovoljno vremena za slobodno razgledavanje Riminija i njegovih znamenitosti, posjetili smo i San Marino, bilo je to jedno vrlo slatko putovanje. Kiša je sipila gotovo cijelo vrijeme, tek zadnji dan je bilo sunčano, pa smo čak namočili i noge s druge strane Jadranskog mora-dodaje Kos.

Do kraja sezone Dučec će biti posvećen aktivnostima u svom Mraclinu povodom 100. obljetnice mraclinske škole i Danima svetoga Vida.

-Tek najesen planiramo neki dalji nastup, ako ne u inozemstvu, onda u Hrvatskoj, imamo već nekoliko poziva-rekli su nam iz Dučeca za kraj.

Galerija slika

Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora Mraclinski vikend u talijanskom Riminiju: Članovi Dučeca nastupili na međunarodnoj smotri folklora

Podijeli