Novosti Sport Događanja

Turopoljski škrlet zlatni na Čazmanskom Vinokapu

28.03.2023. / Klara Kosić

U Čazmi je u subotu, 25. ožujka, nakon dvogodišnje pauze održana jubilarna 10. Međunarodna izložba vina – Čazmanski Vinokap.

Ove godine zaprimljeno je 127 uzoraka od 65 izlagača od čega 114 vina i 13 alkoholnih pića (rakija i likera). Mnogi poznavatelji kulture vina imali su priliku kušati vina iz čazmanskog, moslavačkog, koprivničkog, križevačkog vinogorja te vina iz Mađarske i Hercegovine te ostalih dijelova Lijepe naše.

U dva dana svi izloženi uzorci organoleptički su pregledani i ocijenjeni od strane tri stručne komisije po 5 članova po metodi 100 pozitivnih bodova pod predsjedanjem dr.sc. Ivane Alpeze. Dodijeljene su 23 zlatne, 50 srebrnih, 35 brončanih, 3 priznanja dok je 16 uzoraka odbačeno. Među diplomama u konkurenciji od 14 uzoraka škrleta berbe 2022. našla su se i turopoljska vina. Turopoljski škrlet proizvođača Vlade Mikulčića iz Velike Gorice s visokih 85 bodova je osvojio zlatnu diplomu, dok je škrlet Stjepana Lučana iz Šiljakovine sa 76 bodova osvojio brončanu diplomu.

Šampion izložbe sa osvojenih 89 bodova je vino Traminac, berba 2021. obitelji Sredojević, Rečica Kriška Hrvatska.

Galerija slika

Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu Turopoljski škrlet zlatni na 10. Čazmanskom Vinokapu

Podijeli