Novosti Sport Događanja

Sopić: Nije uopće bitno kaj ja mislim, ispali smo bedaci

18.03.2023. / Damir Žbulj

Nakon 2:1 poraza u Varaždinu Gorica je još jedan korak bliže ispadanju iz prvoligaškog društva. Ekipa Željka Sopića nije uspjela iznenaditi pa i dalje ima značajan zaostatak za pretposljednjim Šibenikom...

"Mislim da smo prema prikazanome trebali nekaj više uzeti, ali to je nogomet. Nismo zabili svoje šanse, imali smo ih jedno pet..."

"Imali smo određene probleme, neki igrači su bili pod virozom, na neke nismo mogli računati i kad sam ušao u svlačionicu na poluvremenu, znao sam da ćemo imati problema," rekao je nakon dvoboja trener Gorice, koji je i komentirao stanje na terenu nakon primljenog pogotka.

"Napravili smo neke zamjene, malo smo se presložili i pokušali smo sve prema naprijed. Zabili smo taj gol, imali smo još jednu šansu..."

"Ma, nije uopće bitno kaj ja mislim...."

"Nismo zabili gol i to je to."

"Na kraju smo dobili gol nakon našeg auta. Protiv Belupa smo pokazali kako glupo dobiti gol iz protivničkog auta, a sada smo pokazali svima da možemo dobiti i nakon našeg auta."

"To je dekoncentracija. Nema to veze s kvalitetom. Trebat će mi njih deset, koji su bili an terenu u tom trenutku, objasniti gdje su stajali i zašto se to dogodilo. Nemoguće je da mi bacamo aut u protivnički 16-erac, a nama je cijela centrala otvorena i dobijemo baš dječačko naivni gol," razočarano je pričao Sopić.

Slaba realizacija i naivnost obrane siguran su put prema ispadanju.

Nešto se u završnih deset kola mora drastično promijeniti.

"Nema još uvijek predaje. Imali smo ovaj put par igrača koji nisu bili pravi, ali ne mogu reći da nisu željeli i htjeli. Ostavili su sve na terenu, ali da smo ispali bedaci, jesmo. To moramo realno reći, kad dobiješ takav gol. S druge strane, bilo je ljudski krenuti po pobjedu kod 1:1. To im ne mogu zamjeriti. Željeli smo pobjedu, krenuli smo svim silama naprijed..."

"Ali, primili smo gol iz našeg auta. Ovo je najviši rang hrvatskog nogometa, a to se ne događa niti u selskim ligama..."

"Varaždinu čestitam na pobjedi, a mi ćemo ova dva tjedna naporno trenirati i nadam se da ćemo biti bolji," poručio je za kraj.

Šibenik i dalje na pretposljednjem mjestu ima velikih sedam bodova prednosti, a razliku može povećati ove subote kod Osijeka.

 

Podijeli