Novosti Sport Događanja

Josip Cundeković i Lovro Nezirović pozvani u mlade hrvatske selekcije, Pršir i Čolina na Bišćanovom popisu za okršaj s Englezima u Londonu

17.03.2023. / Damir Žbulj

Pred nama je reprezentativna pauza, a u nacionalnom dresu neće nedostajati niti nogometaša Gorice. koji su zaslužili pozive svojih izbornika.

Jurica Pršir dobio je poziv izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Igora Bišćana za nadolazeće pripremne utakmice, 23. ožujka s Izraelom u Varaždinom te 28. ožujka s vršnjacima Engleske u Londonu, na stadionu Craven Cottage, na kojem svoje domaće utakmice igra Fulham FC.

Prve su to provjere uoči nastupa reprezentacije na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji krajem lipnja, odnosno za utakmice kvalifikacijskog ciklusa za Euro u Slovačkoj 2025. godine.

“Očekuju nas dvije jako dobre provjere, prijateljske utakmice s Izraelom i Engleskom u prvom redu će nam poslužiti da se uvjerimo u trenutačnu formu naših igrača, ali i da isprobamo neke varijante u našoj igri pred skorašnji nastup na Europskom prvenstvu. Raduje me dobra forma reprezentativaca, vjerujem da je to jamstvo naših dobrih prezentacija u Varaždinu i Londonu”, rekao je izbornik Igor Bišćan.

Poziv je svojim igrama u njemačkom Bundesligašu Augsburgu zaslužio velikogorički nogometni internacionalac David Čolina, a na Bišćanovom popisu je i bivši vratar Gorice Dominik Kotarski (PAOK).

Čuvari mreže su još i Ivor Pandur (Fortuna Sittard) i Nikola Čavlina (Lokomotiva), braniči su Jan Jurčec (Altach), Nikola Soldo (Köln), Hrvoje Smolčić (Eintracht), Roko Jureškin (Benevento), Luka Jelenić (Varaždin) i Mauro Perković (Dinamo), vezni igrači su Veldin Hodža (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Niko Janković (Rijeka), Ante Palaversa (Troyes) i Martin Baturina (Dinamo), dok su napadači Gabriel Vidović (Vitesse), Antonio Marin (Rijeka), Luka Stojković (Lokomotiva), Roko Šimić (Zürich), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Matija Frigan (Rijeka), Ivan Dolček (Šibenik).

Hrvatska U-21 selekcija će na Euru igrati u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom.

Poziv su zaslužila i dvojica mladića koji su prošli sve selekcije Nogometne škole HNK Gorica, od limača pa sada do kadeta i juniora, Josip Cundeković i Lovro Nezirović.

Lovro će sudjelovati na prijateljskom turniru U-18 reprezentacije koja će igrati protiv Švicarske (22. ožujka), Engleske (24. ožujka) i Belgije (26. ožujka), a s njim će svlačionicu dijeliti i Luka Kapulica, koji je lani stigao u Goricu iz Hajdukove nogometne akademije.

Vratar kadeta Josip Cundeković će s U-17 reprezentacijom pokušati izboriti plasman na Euro u elitnom kolu kvalifikacija protiv Norveške (22. ožujka), Belgije (25. ožujka) i Slovenije (28. ožujka).

 

(Foto: HNK Gorica)

 

 

Galerija slika

Josip Cundeković i Lovro Nezirović pozvani u mlade hrvatske selekcije, Pršir i Čolina na Bišćanovom popisu za okršaj s Englezima u Londonu Josip Cundeković i Lovro Nezirović pozvani u mlade hrvatske selekcije, Pršir i Čolina na Bišćanovom popisu za okršaj s Englezima u Londonu Josip Cundeković i Lovro Nezirović pozvani u mlade hrvatske selekcije, Pršir i Čolina na Bišćanovom popisu za okršaj s Englezima u Londonu

Podijeli