Novosti Sport Događanja

Vedrana Janjić ponovno najbrža, gorički 'Maratonci' osvojit će Samoborsku zimsku trail ligu!

07.02.2023. / Damir Žbulj

Trkačice i trkači Maraton kluba Velika Gorica još su jednom pokazali kako se savršeno snalaze i u zimskim, čak i polarnim uvjetima. U desetom kolu Samoborske zimske trail lige borili su se s puno snijega i leda, ali i s orkanskim vjetrom, no, uspjeli s na kraju slavodobitno proći kroz cilj.

Još je jedno kolo do kraja natjecanja, a Maratonci su uvjerljivo vodeći u ukupnom poretku!

"U posljednjem nastupu dovoljno je da rekreativno istrče na jednoj od dvije staze te će s osvojenim bodovima potvrditi pobjedu," javio nam je tajnik MKVG Bruno Škrinjarić.

Čak njih šest je trčalo na dugoj stazi od 15 kilometara, a Vedrana Janjić bila je opet najbrža među ženama i osigurala je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji!

"Jasna Mikulić bila je treća među djevojkama, a u pojedinačnoj konkurenciji lige drži drugo mjesto. Matej Janjić je na teškoj stazi bio drugi najbrži muškarac i najbrži hrvatski trkač, iza Slovenca Aleša Lindiča. Matej je također osigurao drugo mjesto u ukupnom poretku lige," pojasnio je Škrinjarić.

Na dugoj stazi još su trčali Hrvoje Mikulić, koji je osvojio šesto mjesto te Danijel Trgovac i Marijan Malčević.

Kristina Terzić bila je osma u ženskom poretku kratke staze od osam kilometara.

"Što se tiče konačnog poretka, Kristina i Hrvoje također će dobiti priznanja jer su među najboljima u svojim kategorijama, Kristina druga u Ž45, a Hrvoje treći u M45. Za potvrdu ovih izvrsnih rezultata velikogoričkih trkača pričekat ćemo subotu, kad je na rasporedu posebno finalno fašničko kolo pa su svi prijatelji kluba pozvani na zabavu i proslavu u Klet Poljanica," poručio je Škrinjarić za kraj.

 

Podijeli