Novosti Sport Događanja

„Kod Kugle“: Gorica dobila svoj prvi burger bar!

21.01.2023. / Ivana Ćurić

Velika Gorica dobila je svoj prvi Burger bar o kojem već kruži usmena predaja daleko izvan granica našega grada. „Kod Kugle“ novo je odredište za gurmane i gladuše željne izdašnih, kvalitetnih i prije svega ukusnih burgera.

Njegovu porky renesansu s kojom je odnio pobjedu prošlog ljeta u kulinarskom šou "Večera za 5 mogli ste vidjeti na malim ekranima, a sad se možete i sami uvjeriti koliko mu dobro ide kuhanje. Silvio Stefanović svima znani pod nadimkom Kugla otvorio je burger bar u Velikoj Gorici i tako ostvario svoj san.

Naš sugrađanin elektrotehničar je po struci, radi u osiguranju, strastveni je vozač brdskih automobilskih utrka već 17 godina, uz to višestruko nagrađivan na Prvenstvu Hrvatske, a u duši je samouki „chef“ koji ljubav prema kuhanju već odavno gaji, a posebno prema ovoj vrsti hrane.

-Volim kušati burgere i volim ih i sam pripremati, radim ih već godinama, pa sam tako godinama dorađivao i umak koji je glavni sastojak jednog od burgera u ponudi. Svi koji su došli i kušali, znaju o čemu pričam, uvjerili su se i sami, a pozivam Velikogoričane da se i sami uvjere, neće im biti žao-rekao nam je Kugla kojemu je kuhanje poseban gušt.

Prvi gorički burger bar ima sedam aduta za osvajanje goričke gastro scene. Na meniju vas čekaju pet burgera u čijem središtu se nalazi pljeskavica (ili dvije) od 100% mesa s hrvatskih pašnjaka, a svaki je jedna neodoljivo ukusna priča za sebe.


Kugla burger uz dvije pljeskavice osvojit će vas i s dvostruko više sira od standardnog burgera, a uz to između peciva se krije Kuglin domaći umak, salata, svježi luk, i svježa rajčica. Uz to svaki burger, pa tako i ovaj uključuju i porciju pomfrita. U ponudi su još Burger luk, Kugla mini, Cheeseburger i Kugla Special, a vjerujemo kako će svaki ljubitelj burgera naći svog favorita ako ne i dva „Kod Kugle“.

Uz burgere tu je i Pork sandwich, okosnica kojeg je svinjetina koja se topi u ustima, takozvana pulled pork u omotaču od dressinga i sira, dotjerana s burger dozom zelja, čipsa i luka. Dodajmo da jedino „Kod Kugle“ možete naručiti pulled pork, ali morate to učiniti dosta ranije s obzirom na to da je sam proces pripreme dugotrajan kako bi se dobilo uistinu izvanredno jelo.

U ovom burger baru jelo možete pojesti „s nogu“ ili sjesti i uzeti predah za jedan dobar gurmanski obrok. Kugla kaže kako hladna pizza i hladni burger ne valjaju, odnosno za potpuni užitak važno je da je servirano vruće i svježe pripremljeno, stoga se ne nadajte dostavi od Kugle, već dođite na Trg kralja Petra Krešimira IV (bivši CB Galerija). Usmena predaja kaže: tko je god probao Kugline burgere, nije požalio.

Vidimo se „Kod Kugle"!

 

 

(Promo)

Galerija slika

„Kod Kugle“: Gorica dobila svoj prvi burger bar! „Kod Kugle“: Gorica dobila svoj prvi burger bar! „Kod Kugle“: Gorica dobila svoj prvi burger bar!

Podijeli