Novosti Sport Događanja

Žene iz Kravarskog uredile centar svog mjesta: Udahnule božićnu čaroliju u ovo vrijeme adventa te razveselile svoje sumještane i prolaznike

26.11.2022. / Redakcija

Zastanete li na trenutak u centru Kravarskog, vidjet ćete s kojom su ljubavlju članice Udruge žena Općine Kravarsko uredile centar svog mjesta. Želja im je udahnuti božićnu čaroliju u vrijeme adventa i razveseliti svoje sumještane i prolaznike.

Njihove vrijedne ruke ovoga su puta odlučile napraviti nešto sasvim drugačije. U središtu mjesta postavljen je adventski vijenac na kojem će se svake subote paliti jedna adventska svijeća. Vrijedan je to projekt koji će biti ostvaren zahvaljujući suradnji s Općinom Kravarskom.

- Razdoblje došašća počinje četiri nedjelje prije Božića i traje do Badnjaka. Osim odbrojavanja tjedana do Božića, svjetlost svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet dolazi rođenjem Isusa Krista. Svijeće imaju i svoja pojedinačna značenja pa se smatra da u prvom tjednu palimo svijeću koja simbolizira nadu, u drugom tjednu mir, u trećem radost, a svijeća koju palimo posljednju simbolizira ljubav.

Pozivamo sve da se pridruže paljenju prve adventske svijeće, ove subote, 26. studenoga. Prvu adventsku svijeću upalit ćemo nakon svete mise u 18,30 sati. Taj čin označava početak adventa, vremena u kojem se pripremamo za Božić.

Adventske svijeće palit će se u isto vrijeme svake iduće subote i to u samom središtu Kravarskog. Svi ste pozvani! Veselimo se zajedničkom druženju i stvaranju zajedničke božićne čarolije – poručila je predsjednica Udruge žena Općine Kravarsko Dragica Ceković.

Podijeli