Novosti Sport Događanja

Vito Hulina, Ema Filković i Petar Orešković zlatni u Osijeku: Ostaje žal što je Vito premlad za kadetsko Europsko prvenstvo

23.11.2022. / Damir Žbulj

Kup Osijeka veliki je karate turnir na kojem je ove godine nastupilo više od 700 natjecateljica i natjecatelja iz 76 klubova, među kojima su bili i članovi karate kluba Velika Gorica.

Naravno, doma su se vratili s puno medalja, a najuspješniji je bio Vito Hulina, koji je osvojio dva zlata, u starijoj kadetskoj konkurenciji do 52 kilograma te u svom uzrastu dječaka od 13 i 14 godina, u kategoriji do 49 kilograma.

"Vito je u kadetima lavovski odradio borbe, a ostaje jedino žal što je premlad za nastup na idućem Europskom prvenstvu, jer bi trenutno bio vodeći u poretku," javio nam je Goran Živković i dodao:

"Kup Osijeka je u programu kadetske, juniorske i U21 reprezentacije kao bodovni turnir za izbor za Europsko prvenstvo, koje će se održati u veljači na Cipru."

U Osijeku je karate klub Velika Gorica nastupio s kadetskom, juniorskom i seniorskom ekipom, a osvojeno je ukupno 11 odličja, od čega su četiri bila zlata, tri srebra i četiri bronce.

Zlatna je bila i kadetkinja Ema Filković u kategoriji iznad 61 kilograma te Petar Orešković u seniorskoj konkurenciji do 60 kilograma.

 

Srebro su oko vrata stavili Ema Jukić (kadetkinje -47kg), Luka Lukačić (13/14 god -69kg) i Ines Grdenić (seniorke -55kg), dok su brončani bili Luka Lukačić (kadeti -70kg), Mia Mijović (seniorke -55kg), Lucija Kirinić (juniorke -48kg) i Petar Orešković (U21 -60kg)

"Nakon Osijeka slijedi nam turnir u Trbovlju u Sloveniji, a završetak je u siječnju na Grand Prixu u Samoboru, nakon čega će se znati konačni putnici na Europsko prvenstvo. Istog dana kada se borimo u Trbovlju, mlađa ekipa U14 nastupa u Varaždinu na Kupu Sv. Nikole," poručio je Živković za kraj.

 

 

 

Galerija slika

Vito Hulina, Ema Filković i Petar Orešković zlatni u Osijeku: Ostaje žal što je Vito premlad za kadetsko Europsko prvenstvo Vito Hulina, Ema Filković i Petar Orešković zlatni u Osijeku: Ostaje žal što je Vito premlad za kadetsko Europsko prvenstvo Vito Hulina, Ema Filković i Petar Orešković zlatni u Osijeku: Ostaje žal što je Vito premlad za kadetsko Europsko prvenstvo

Podijeli