Novosti Sport Događanja

Furiozno otvaranje nove košarkaške sezone: Bez Cinca ovo ne bismo mogli dobiti!

02.10.2022. / Damir Žbulj

Velikogorički Bikovi su u novom ruhu, u novim dresovima na otvaranju nove sezone, stigli do uvjerljive pobjede na Zabokom te su nagovijestili kako bi ponovno mogli biti u samom vrhu hrvatske košarke, uz bok Zadru, Ciboni, Splitu i Cedeviti Junior.

Gosti iz Hrvatskog zagorja nisu bili 'pretvrd orah' i ekipa pod vodstvom novog trenera Vladimira Krstića prezentirala je dobru košarku pa vjerujemo kako će Gradska sportska dvorana u idućim utakmica biti još ispunjenija...

Iako je i protiv Zaboka tribina bila solidno ispunjena. 

"Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi. Imali smo dosta problema u pripremi utakmice, imali smo neke ozljede, a nismo znali hoće li Dino Cinac moći nastupiti, jer bez njega stvarno mislim kako ovaj dvoboj ne bismo mogli dobiti. Srećom, mogao je zaigrati i puno nam je pomogao. Bekovi su odigrali dobro, svi su dali doprinos, a posebno moram istaknuti obranu, smo primili samo 53 poena," rekao je nakon utakmice trener Krstić.

"Treba ovako nastaviti dalje. Tek je počela sezona i puno toga još nedostaje u našoj igri. Nisam prošao pune pripreme s ekipom, bio sam s reprezentacijom, zajedno smo tek dva tjedna i trebat će vremena da sve sjedne na svoje mjesto. treba nastaviti raditi, duga je sezona," naglasio je strateg Bikova, koji nije na raspolaganju imao Mašića i Mikšića.

U sigurnom i uvjerljivom 71:53 slavlju istaknuo se Dino Cinac s double-double učinkom od 14 poena i 12 skokova. Toni Jelenković, prošlosezonski MVP hrvatskog prvenstva, dodao je 16 koševa, dok je Ivan Batur upisao 12 poena i sedam skokova.

U idućem kolu Gorica gostuje u Sinju kod Alkara, a nakon toga će dočekati Šibenku.

 

Podijeli