Novosti Sport Događanja

Budimir nakon slavlja Vatrenih na 'hrvatskom' Prateru: Kad se sjetim da sam zadnji put u Beču bio na operaciji...

26.09.2022. / Damir Žbulj

Uživo smo, zajedno s više od 20 tisuća hrvatskih navijača na Ernst-Happel stadionu, legendarnom Prateru u Beču, svjedočili povijesnoj pobjedi Hrvatske nad Austrijom i velikom slavlju Vatrenih zbog plasmana na završni Final Four turnir Lige nacija, Uefinog prestižnog reprezentativnog nogometnog natjecanja!

Nažalost, svjedočili smo i ozljedi našeg turopoljskog majstora Marcela Brozovića, koji će zbog problema sa 'zadnjom ložom' izbivati neko vrijeme s travnjaka. Pregled magnetskom rezonancom zakazan je za ponedjeljak, kad će se znati težina ozljede, međutim, nadamo se kako će Brozović kroz nekoliko tjedana vratiti treninzima i kako će biti u pravoj formi za skorašnje Svjetsko prvenstvo, koje za Vatrene počinje 23, studenog, utakmicom protiv Maroka.

U skupini su još i Kanada i Belgija pa vjerujemo kako će hrvatski reprezentativci proći skupinu i kako će i ove godine oduševiti naciju, baš kao što su to napravili prije četiri godine u Rusiji.

Važna karika u Dalićevom sustavu je i naš Velikogoričanin Ante Budimir, koji je protiv Austrije krenuo u početnoj postavi. Možda je opet ostao bez pogotka, ali je izbornik bio jako zadovoljan njegovim doprinosom pa možemo pretpostaviti kako će Ante biti jedan od putnika za Katar.

S Budimirom smo i razgovarali nakon utakmice, kad nam je prenio dojmove velikog slavlja.

"Bilo je teško, da. Malo mi je žao nakon Modrićevog gola da je samo tri minute trajalo to vodstvo. Možda da smo se tada malo bolje posložili da smo mogli u prvom dijelu riješiti utakmicu..."

"U drugom poluvremenu gledali smo bolju Hrvatsku i zasluženo smo na Finalu Fouru," istaknuo je.

"U prvom dijelu poremetio nas je i taj gol, ali i ozljeda Brozovića. Možda smo nakon toga bili ispod razine, ali dobro, pobijedili smo i to je najvažnije."

"Mislim da je ova pobjeda krune naših partija u Ligi nacija i dobrih utakmica. Mislim da je momčad stvarno dobra, a onda iskaču pojedinci!"

Rastu li ambicije prije skorašnjeg Svjetskog prvenstva?

"Vidim suigrače sretne, vidim sve ljude oko nas sretne i mislim da je to najvažnije! Tribine su 'gorjele' i kad to doživiš i vidiš, to je to! Zbog toga igraš nogomet! Mislim da sada svi idemo zadovoljni svatko svojim putem u klubove..."

Budimir trenutno nije u najboljoj golgeterskoj formi, ali izuzetno puno daje za momčad...

"Osobno, ako si napadač, sigurno želiš zabijati golove. Glupo je pričati uopće bilo što drugo. Ali opet, sretan sam da moje ekipe pobjeđuju, da pobjeđuje Osasuna, da pobjeđuje reprezentacija. Čekaš, radiš i to je to. Ne brinem previše, imao sam ove godine specifičnu situaciju, ozljedu na pripremama, krenuo sam malo kasnije i jednostavno se sada moram dovesti u golgetersku formu, a to će doći s minutama, utakmica i treninzima. Bio bih sretniji da pričam s par golova na kontu, naravno da bih, to nije floskula, nego istina. Ali, idemo dalje!"

U Beču je bila i obitelj, mama je čekala da Ante završi s razgovor pa da mu ispriča svoje dojmove ovog velikog slavlja!

"Beč je poseban grad za mene! Prije četiri godine sam bio ovdje u Beču, s mamom, na operaciji, a sada pun stadion, pobjeda i baš sam sretan. Kad vidim što sam zadnji put radio u Beču, a kako je bilo sad, lijep je osjećaj," iskreno je zaključio...

...dok se još uvijek čula pjesma hrvatskih navijača oko stadiona poslije novog velikog uspjeha Vatrenih!

 

(Foto: Igor Soban/PIXSELL, Damir Žbulj)

 

 

 

Galerija slika

Budimir nakon slavlja Vatrenih na 'hrvatskom' Prateru: Kad se sjetim da sam zadnji put u Beču bio na operaciji... Budimir nakon slavlja Vatrenih na 'hrvatskom' Prateru: Kad se sjetim da sam zadnji put u Beču bio na operaciji... Budimir nakon slavlja Vatrenih na 'hrvatskom' Prateru: Kad se sjetim da sam zadnji put u Beču bio na operaciji...

Podijeli