Novosti Sport Događanja

Grad dodjeljuje potpore za umjetno osjemenjivnaje krava i junica te uzgoj zaštićenih pasmina domaćih životinja

22.09.2022. / Redakcija

Dobre vijesti stižu za stočare - Grad je raspisao natječaj za dodjelom potpora poljoprivrednim gospodarstvima za umjetno osjemenjivanje krava i junica te uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac).

Za umjetno osjemenjivanje krava i junica odobrit će se potpora u visini do 100% iznosa troškova po osjemenjenoj kravi ili junici (ne uključujući pregone), a najviše do 10 000 kuna godišnje po korisniku.

Za uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja, potpora za unapređenje i očuvanje genetskog potencijala u stočarstvu odnosi se na uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (kobila i pastuha hrvatski posavac i hrvatski hladnokrvnjak, krmača i nerasta turopoljske svinje) definirane u Popisu izvornih i zaštićenih pasmina i sojeva domaćih životinja. Uvjet za dodjelu potpore je da ju ostvaruje korisnik po rasplodnom grlu/komadu upisane uzgojno valjane rasplodne izvorne i zaštićene pasmine domaće životinje u JRDŽ.

Potpore iznose do 500 kuna po grlu konja te po 500 kuna po grlu svinje dok će iznos potpore po korisniku za turopoljsku svinju iznositi najviše do 30 000 kuna, a za hrvatskog posavca do 5 000 kuna.

Opće uvjete i kriterije za dobivanje potpore možete naći ovdje.

Podijeli