Novosti Sport Događanja

Biciklistička alka, utrka i gastronomska ponuda na Gastro-etno biciklijadi Novo Čiče

20.09.2022. / Klara Kosić

Ako još niste sredili svoj bicikl, pravo je vrijeme za podmazivanje lanaca i pumpanje guma jer ove nedjelje, 25. rujna, čeka vas 24 kilometara vožnje kroz turopoljski kraj i fini zalogaji u Etno naselju Novo Čiče.

Gastro-etno biciklijada Novo Čiče počet će u 13 sati u samom Etno naselju, a vozit će se kroz Novo Čiče, Lazinu Čičku, Črnkovec, Lekneno, Strmec Bukevski, Obed, Bukevje, Čret Posavski, Ribnicu, Jagodno, te natrag u Etno naselje.

Po povratku  u Etno naselju bit će organizirano druženje svih sudionika uz gastronomsku ponudu i razgledavanje naselja, a djeca od 6 do 12 godina moći će se natjecati u spretnosti i osvojiti  bicikl.
Osim tradicionalne biciklijade, ove godine po prvi puta se organizira i biciklistička alka u kojoj mogu sudjelovati svi stariji od 12 godina. Cilj je iskušati se kako pogoditi u sridu. Za ovu priliku sama alka stigla je iz Sinja, a onaj koji pobjedi osvaja novi bicikl.

Rekreativna vožnja trajat će oko jedan sat i 40 minuta, a nakon prijeđenih 10 kilometara predviđen je odmor. Kotizacija iznosi 30 kuna, a svakom sudioniku osiguran je bon za hranu (kuhani gulaš) i piće (voda ili sok) te startni broj.

Prijaviti se možete ovdje.

Galerija slika

Biciklistička alka, utrka i gastronomska ponuda na Gastro-etno biciklijadi Novo Čiče

Podijeli