Novosti Sport Događanja

Vraća se Natjecanje u izboru najbolje turopoljske kotlovine: Majstori, prijavite se na Gastro Turopolje!

16.09.2022. / Klara Kosić

Gastro Turopolje vraća nam se u punom sjaju: nakon dvije godine pauze održat će se svima omiljeno Natjecanje u izboru najbolje kotlovine!

Nedjeljni turopoljski ručak ove godine održat će se 16. listopada na prostoru oko Muzeja Turopolja, gdje će lokalni ugostitelji, velikogoričke udruge, društva žena i učenici velikogoričkih srednjih škola predstaviti svoje specijalitete, a velik broj dobrovoljnih vatrogasnih društava i udruga iz cijelog Turopolja zasukat će rukave i sudjelovati u tradicionalnom izboru u pripremi najbolje turopoljske kotlovine.

Stručni žiri će dotle ugrijavati svoje jezične pupoljke, a na kraju će ocijeniti čija je kotlovina najukusnija.

Prijaviti se možete do 23. rujna na e-mail tzvg@tzvg.hr ili pak osobno u ured Turističke zajednice grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 2.

Pritom se svaka prijavljena grupa se obvezuje:

  •  Ispuniti i predati prijavnicu na vrijeme
  •  Grupa mora biti udruga građana 
  •  Osigurati kotao i svu potrebnu opremu za pripremanje Turopoljske kotlovine
  •  Svinjsko meso i kobasice po svakoj prijavljenoj grupi za  najmanje 50 porcija
  •  Povrće i začine za pripremu kotlovine
  •  Poštovati pravila koja organizatori odrede
  •  Prikupiti donaciju za kotlovinu – donacija ostaje Udruzi

TZVG će osigurati radni stol s klupom, kruhom, plastične tanjure i pribor za jelo, kutiju za prikupljanje donacija te potrebnu dokumentaciju za inspekciju. Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon Turističke zajednice: 01/ 6221 666.

A osim fine klope, tijekom 21. Gastro Turopolja Udruženje obrtnika Velika Gorica organizira 4. Gospodarski sajam Velike Gorice na kojem će velikogorički obrtnici, OPG-ovi, tvrtke i udruge izlagati, te po promotivnoj cijeni prodavati, svoje proizvode. Prijave za sudjelovanje su u tijeku, a svi zainteresirani prijaviti se mogu u ured Udruženja obrtnika Velika Gorica, Kurilovečka 5 ili putem maila uovg@obrtnici-vg.hr ili dom.obrtnika@gmail.com do 16.rujna.

 

Foto: TZVG

Podijeli