Novosti Sport Događanja

Toplak uvjeren u još bolju Goricu: Ovo je stvarno trebalo preživjeti!

15.08.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice uspjeli su na svom travnjaku 'okrenuti' Lokomotivu i tako doći do svoje prve ovosezonske pobjede! Bio je to još jedan dramatičan i uzbudljiv dvoboj, jer su gosti imali prednost na poluvremenu, ali je Toplakova momčad u nastavku utakmice pokazala jedno drugo lice te je pokazala kako može biti prava momčad.

"Bolje da sam bio pjevač..."

U svom je živopisnom stilu Toplak krenuo s analizom utakmice s Lokomotivom...

"Ne bih doživljavao ovakav stres, ovo 'bu me ubilo...'

"I prošla utakmica s njima tu u Velikoj Gorici je bila ovakva, završilo je 3:3. Sad se okrenulo na našu stranu. Prije svega sam sretan zbog igrača, oni su trebali tu pobjedu kao jednu duševnu hranu, da ih digne," posebno je naglasio strateg turopoljskog prvoligaša.

Joey Suk je pokazao kako je pravi 'motor' ove ekipe.

"Nisam nikad sumnjao, ali podsvjesno se u igrače uvukla sumnja i onda to izgledao kao prvo poluvrijeme. Puno straha, puno nervoze. Lokomotiva nas je izdominirala, bila je agresivnija. No, ulaskom Suka u drugom poluvremenu, koji je donio tu agresivnost i podigao je cijelu ekipu. Kalik nam se vratio, jer je prvo poluvrijeme valjda bio 'mislima u Splitu'. Bio je odličan i ekipa je izvukla maksimum. Ono što smo spašavali tri puta s gol-linije, pokazali su da su momčad. Baš sam sretan i čestitam svima u klubu, koji vjeruju u sve ovo."

Idući izazov za Goričane je već u petak u Koprivnici.

"Govorio sam i prije utakmice kako Lokomotiva ima nemjerljivo samopouzdanje, zabili su iz ničega, iz prvog šuta prema golu. Baš bi tako htio da moja ekipa izgleda, da bude pozitivno drska. Prisili su nas na puno grešaka, ali u drugom poluvremenu mi smo krenuli s visokim presingom i utakmica se okrenula na našu stranu."

"Bitno mi je da je Caio Cruz ušao s klupe i zabio, bitno mi je da se Fruk dignuo u formi. Ali, to govorim već neko vrijeme, dobro je da igrači imaju konkurente na svojim pozicijama. Onda se 'probude' i ovo je sada jedna prava momčad."

"Prvi gol je bio okidač i nakon toga smo dominirali u duelima. Kad bi netko išao analizirati rekao bi da je to nemoguće. Prvo poluvrijeme se nisu mogli dodati, a u drugom je sve bilo obrnuto. Znači ovo je stvarno trebalo preživjeti."

Veliki doprinos ovom slavlju dao je i vratar Ivan Banić. 

"Bravo i za Baneta, ali uvijek govorim da je golman tu da nešto i obrani..."

Toplak se nada kako će Gorica biti još bolja.

"Nisam se zamarao s tablicom, ali mnogi okolo su nas zamarali s tim, pogotovo igrače. Vidio sam da smo u tri utakmice imali jedno loše poluvrijeme, doma protiv Šibenika, sve ostalo smo bili konkurentni i dobri. Falilo je malo konkretnosti, ali sada se to malo okrenulo. Idemo se sada regenerirati, jer imamo jako malo vremena do iduće utakmice. Idemo takvim tempom nastaviti dalje, vjerujem da će se još puno igrača dići, jer konkurencija je postala velika i bit ćemo još i bolji."

Podijeli