Novosti Sport Događanja

FOTO Fantastična četvorka iz 'Hribara' došla do prvog mjesta na zahtjevnom matematičkom natjecanju, cure na prijemu kod gradonačelnika

07.07.2022. / Petar Brnada

Nastavljaju se prijemi uspješnih učenika u Gradskoj upravi. U društvu gradonačelnika Krešimira Ačkara jutros su se našle četiri učenice OŠ Nikole Hribara: Ida Valpotić, Laura Vugrinović, Zeta Hećimović-Obradović i Bruna Ćatipović.

Djevojke su osvojile prvo mjesto u zahtjevnom natjecanju Matematički četverac koje organiziraju voditelji stručnih vijeća učitelja matematike Zagrebačke županije uz podršku Hrvatskog matematičkog društva, a uz njih, gradonačelnik Ačkar čestitke je uputio i mentoricama Višnji Rizdak i Marjani Kuliš.

'Matematički četverac'- ekipno je natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije, nastalo na inicijativu učitelja matematike i voditelja stručnih vijeća Maje Karlo, Marjane Kuliš i Ivana Jukića, a nakon pauze uzrokovane pandemijom doživjelo je svoje peto izdanje.

Sve se bazira na volontiranju učitelja i nastavnika matematike Zagrebačke županije i oni su ti koji osmišljavaju zadatke. U prvom krugu ove godine okupilo se čak 136 ekipa, točnije 544 učenika što najbolje pokazuje da je ovakav vid natjecanja itekako popularan među školarcima u našoj županiji.

Matematički četverac natjecanje je na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici s time da u jednoj ekipi mogu biti najviše dva starija učenika. Naglasak je na timskom radu, ali i na druženju učenika.

-Njima se ovakav način rada sviđa kao i nama jer zapravo su stavljeni pred situaciju da nešto moraju zajednički odraditi, moraju se dogovarati i surađivati, ovdje nema individualaca. Ono čime nas učenici uvijek iznenade posebni su projekti u kojima mogu odabrati temu koju god žele samo u njoj mora biti zastupljena matematika- ispričala nam je Kuliš, inače profesorica matematike.

Podijeli