Novosti Sport Događanja

Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta

03.07.2022. / Anes Šuvalić

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom u Šiljakovini su odlučili prigodno proslaviti Dan mjesta i blagdan zaštitnika mjesta svetog Petra i Pavla. U prijepodnevnim satima procesija je prošla Ulicom Ivana Šabana do križnog drva iznad raskršća prema zaseoku Lučani gdje je održana sveta misa.

Poslijepodnevni dio programa otvorilo je natjecanje u pikadu na otvorenom. Natjecatelji su snage odmjerili na šest aparata, a zaljubljenici u mali nogomet mogli su uživati u 5. kolu Breške lige.

Tradicionalni folklorni susreti okupili su zaljubljenike u narodnu baštinu, a svojim nastupima publiku su razveselili KUD „Elizabeta” iz Jalžabeta, KUD „Orljava” iz Pleternice te domaćini, Folklorni ansambl „Šiljakovina”.

Povodom obilježavanja Dana mjesta održana je i svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Šiljakovina. Okupljene je pozdravio predsjednik Vijeća Dražen Lučan i iskoristio priliku da rekapitulira što je do sada učinjeno i kakvi su planovi za budućnost- Znam skoro svaku rupu, skoro svaku grabu i bankinu, sve sam to morao obići u zadnjih godinu dana. Ove godine uspjeli smo asfaltirati produžetak Ulice Franje Matkovića. Planiramo urediti i sve one uličice u kojima ljudi žive, a koje nemaju asfalt – istaknuo je Lučan.

Mještanima su Dan mjesta čestitali i izaslanik gradonačelnika Jurica Mihalj te Ervin Kolarec zamjenik župana Zagrebačke županije.

- Kao što je rekao gospodin Lučan, mi surađujemo odlično i ove godine smo već napravili neke stvari. Kao direktor VG Komunalca sudjelovao sam u provedbi tih stvari, podsjetio bih na 500 metara prometnice u Matkovićima i sve radove vezana uz skorašnje postavljenje oproštajne građevine te uređenje samog groblja. Ovdje je uvijek prekrasno doći, čovjek se stvarno osjeća lijepo i ugodno. Mi koji živimo u betonu i na asfaltu malo smo vam zavidni na prirodnom okruženju u kojem živite – rekao je Mihalj.

- Koristim priliku da svim mještankama i mještanima ovog prekrasno mjesta čestitam njihov Dan. Drago mi je da smo dobili poziv od Folklornog ansambla Šiljakovina , koji već dugi niz godina njeguje tradiciju našeg Turopolja, naše Velike Gorice i Zagrebačke županije. Riječ je o Ansamblu koji na najbolji način prezentira naš Grad i Županiju pa i Hrvatsku na brojnim natjecanjima i nastupima kako u Hrvatskoj tako i u drugim zemljama Europe i svijeta – poručio je Kolarec.

Galerija slika

Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta Velika fešta u Šiljakovini: Nakon dvije godine pripremili zanimljiv program povodom Dana mjesta

Podijeli