Novosti Sport Događanja

VIDEO: „Inkluzija kao jedno od ljepših obilježja naše županije”: Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji” predstavlja Zagrebačku županiju na projektu Moja.hr

27.06.2022. / Klara Kosić

Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta HRT-om, nastavio je ove godine s multimedijalnim projektom Moja.hr kojim se predstavlja Hrvatska i njezine županije te otkrivaju sve ljepote i običaje Lijepe naše.
Projekt je osmišljen tako da se kroz njega filmom u trajanju od samo jedne minute predstavi po svaka županija, a u središtu tih filmova su mladi ljudi koji predstavljaju najbolje od svoje županije.
Ovogodišnja predstavnica Zagrebačke županije tako je bila Velikogoričanka Marina Drašković i Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“.

- Htjeli smo napraviti malo drugačiji video. Obično se pokazuju prirodna ljepota i baština, a s obzirom na to da me direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović zamolila, uključili smo se i odlučili napraviti drugačiji spot i staviti naglasak na inkluziju kao jednu od ljepših obilježja naše županije. - kaže Marina Drašković.

Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji” Marina vodi već deset godina i dokazuje da ništa nije nemoguće. Judo mogu trenirati svi, a cerebralna paraliza ili Downov sindrom ne sprečava ih da obore svog suparnika. Važnost ovog projekta prepoznata je izvan našega grada: osim predstavljanja županije na projektu Moja.hr, dobitnici su nagrade Europske komisije za inkluziju te su dobili priznanje Ponos Hrvatske za svoj rad, a nedavno su prikazali svoje vještine i na otvorenju Europskog kadetskog prvenstva u judu.

Podijeli