Novosti Sport Događanja

Sara Habijančić i Ema Bakula srebrne na jakom G2 Croatia Openu: Odlično smo odradili prvi dio sezone!

20.06.2022. / Damir Žbulj

Zagreb je bio domaćin jakog G2 Croatia Opena iz serije turnira Svjetske taekwondo federacije, koji je ugostio gotovo tisuću natjecateljica i natjecatelja iz 30 država svijeta.

TKD Velika Gorica su predstavljale juniorke Sara Habijančić i Marinela Bašković te kadetkinja Ema Bakula, uz nove zapažene rezultate u iznimno snažnoj konkurenciji.

Sara je nastavila odličan niz nastupa na G2 turnirima te je i na ovom stigla do medalje. U kategoriji do 59 kilograma stigla je do finala te je na kraju osvojila srebro! Impresivno je zaokružila ovaj dio sezone, na sva četiri G2 turnira na kojima je nastupila je osvajala odličja, a uz tri srebra zaslužila je i jednu broncu.

"S novih 12 osvojenih bodova Sara će od srpnja biti šesta juniorka Europe na WTE ljestvici. Zasluženo idemo na odmor, a već krajem srpnja krećemo s pripremama za nastavak sezone, koji nam je izuzetno bitan. Cilj je da ostanemo u TOP 10 WTE rang liste i na kraju ove godine," pohvalio se trener i tajnik TKD Velika Gorica Igor Matić.

Emu Bakulu krajem srpnja očekuje Svjetsko kadetsko prvenstvo i Croatia Open bila je još jedna provjera njene sjajne forme. Ovo joj je bio prvi turnir iz ove kategorije, fantastična prilika za stjecanje iskustva i Ema je borbe odradila na vrhunskoj razini. Stigla je i ona do finala, gdje je bolja ipak bila reprezentativka Azerbajdžana.

"Ema iskustvo tek treba graditi i stjecati i mogu reći kako se dobro snašla i kako je turnir odradila na najbolji mogući način. Osvojenim srebrom prikupila je svoje prve bodove na WTE ljestvici te će od idućeg mjeseca biti uvrštena u 20 najboljih kadetkinja Europe u svojoj kategoriji do 29 kilograma," dodao je Matić.

Marineli Bašković je ovo također bio prvi WTF G2 turnir, a na kraju je osvojila peto mjesto, poslije poraza u borbi za medalju u juniorskoj konkurenciji do 46 kilograma od predstavnice Njemačke.

"Ovo nam je ujedno bio i posljednji turnir prije kratke ljetne stanke te možemo konstatirati da smo odlično odradili prvi dio sezone gdje smo osvojili državne medalje u svim uzrasnim kategorijama, od kadeta preko juniora do seniora, ali i pet velikih medalja s G2 turnira koji se boduju za WTE rang listu juniora i kadeta. Čestitamo curama na odličnim borbama i naravno čestitke na medaljama, a sada idemo na zasluženi odmor. Nekima malo kraći, jer Emu čekaju pripreme za Svjetsko kadetsko prvenstvo, a nekima će odmor ipak biti malo duži," zaključio je tajnik TKD Velika Gorica.



Galerija slika

Sara Habijančić i Ema Bakula srebrne na jakom G2 Croatia Openu: Odlično smo odradili prvi dio sezone! Sara Habijančić i Ema Bakula srebrne na jakom G2 Croatia Openu: Odlično smo odradili prvi dio sezone!

Podijeli