Novosti Sport Događanja

Kako kombinacija kreativnosti i zelenila može poboljšati kvalitetu života u Gorici? Sudjelujte na predstavljanju Regreen projekta!

18.05.2022. / Petar Brnada

U Vijećnici Velika Gorica - POUVG partneri REGREEN projekta u petak, 20. svibnja, od 9 do 10:30 sati održati će javno predstavljanje trenutnih aktivnosti koje se odvijaju.

Ovo događanje namijenjeno je "zelenim" poduzećima, akademskoj zajednici, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i drugih javnih ustanova, organizacijama civilnog društva, medijima i svima zainteresiranima građanima za održivi razvoj gradova.

-Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na LINKU za sudjelovanje na ovom događanju- poručuju iz Grada.

Izlaganja su na engleskom, a broj mjesta je ograničen.

Na događanju će se raspravljati kako kombinacija kreativnosti i zelenila može poboljšati kvalitetu života u Velikoj Gorici, te što Velikogoričani misle o stanju zelenila u svom gradu.  Predstavljanje uključuje dosadašnje rezultate petogodišnjeg projekta Regreen koji Grad Velika Gorica provodi zajedno sa Zelenom energetskom zadrugom i 20 partnera na 2 kontinenta diljem svijeta.

Projekt Regreen bavi se održivim urbanim razvojem poticanjem rješenja za obnavljanje i rehabilitaciju urbanih ekosustava koja su bazirana na prirodi. Primjeri takvih rješenja su gradski parkovi, zeleni krovovi i zidovi javnih zgrada, ozelenjena odvodnja i pročišćavanje vode, biciklističke staze, hoteli za kukce i dr.

Takva rješenja pročišćavaju zrak, smanjuju temperaturu zraka te buku i stres u gradovima, sprječavaju poplave, proizvode hranu te služe senzibiliziranju novih generacija za očuvanje prirode i održivi razvoj.

Na javnom predstavljanju Regreen projekta predstavit ćemo kakve prilike on donosi Velikoj Gorici, dok će nas inozemni partneri inspirirati rješenjima baziranim na prirodi koja koriste u svojim gradovima.

Nakon prezentacija održat će se "show room" u sklopu koje će svi zainteresirani imati priliku raspraviti izložene teme s govornicima. Ovom prilikom ujedno će se predstaviti rezultati istraživanja Grada o stavovima građana o stanju zelenila u Velikoj Gorici.

Neka od rješenja razvijenih u sklopu Regreena koja će se predstaviti uključuju:

FLOORMAPS - karte za "zeleno" urbano planiranje Floormaps

CITY EXPLORER - alat za modeliranje ekosustava u gradovima koji optimizira primjenu rješenja

temeljenih na prirodi

GREENOPOLIS - edukativna platforma za predškolsku i razrednu nastavu, koja senzibilizira djecu za

klimatske promjene i rješenja bazirana na prirodi

Prijavite se na LINKU za sudjelovanje na ovom događanju.

Podijeli