Novosti Sport Događanja

Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture...

18.05.2022. / Petar Brnada

U Domu kulture Buševec proteklog petka održana je završna konferencija projekta Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.

S Ogrankom Seljačke sloge Buševec bili su i njihovi partneri koji su im pomogli da privedu projekt uspješno kraju, a to su vodeći partner i nositelj projekta je DOOR – Društva za oblikovanje održivog razvoja, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), te Grad Velika Gorica.

-Hvala im svima na pomoći i podršci tijekom cijelog projekta koji je blago rečeno bio dosta izazovan s obzirom na cjelokupnu situaciju sa COVID-19 virusom, trebalo je odraditi puno aktivnosti, a svako malo smo imali zabranu rada- kažu iz Ogranka.

Projekt je trajao dvije godine, a Buševčani s ponosom mogu reći da su sve ciljeve, aktivnosti, radionice, obnovu Doma kulture i još mnogo toga odradili i to vrlo uspješno te su jako zadovoljni svime provedenim.

-U projekt je bilo uključeno 56 volontera s više od 1100 odrađenih volonterskih sati, te im se ovim putem od srca zahvaljujemo jer bez njih projekt ne bi bio uspješno doveden do kraja. Zahvaljujem se i našim sponzorima u provedbi projekta ''Bačelić d.o.o.'' koji su nam donirali sve boje potrebne za farbanje zidova i stolica, te Branku Horvačiću koji nam svaki puta dođe napraviti sve što trebamo u vezi zemljanih radova. Posebno hvala i našoj sumještanki Slavici Robić koja je inicijator ovog projekta, koja ga je zajedno s nama napisala i pomogla da ga uspješno provedemo- poručili su iz Buševca zahvalivši i Gradu Velika Gorica jer su stalno bili uz njih te im dali podršku i financirali Solarno stablo na koje su jako ponosni jer su time dodali još jednu edukativnu notu svome mjestu.

A što su sve odradili?

Djelomično je renoviran dom kulture, pretapacirane stolice, promijenjen dio krovišta, uređene podrumske prostorije, održano šest edukativnih radionica za odrasle i za djecu, prikazani filmovi i organizirane predstave za djecu, izrađen glavni projekt za energetsku obnovu Doma kulture Buševec, provedena anketa o energetskim potrebama, stavovima i uključenosti mještana u OCD-e, postavljeno solarno stablo, polakirani parketi, sašiveni novi zastori za pozornicu, postavljeno novo kino platno i još mnogo toga, a sve to možete vidjeti na fotografijama.

-Samu svečanost završne konferencije uveselili su nam najmlađi Ogrankaši sa predstavom ''Sladoledar'' i plesna D skupina sa koreografijom „Na kraj sela kolo igra“ (Sirač) te nam pokazali da budućnost Ogranka nije upitna. Buš Eko ?! je bio prvi EU projekt koji smo doveli u Buševec, nadamo se ne i zadnji, ovo je samo poticaj nama, a nadamo se i drugim organizacijama u mjestu, i svim mještanima, da se može kad se to istinski želi i da nam je ovo samo  motiv da još više radimo i zajedno učinimo naše mjesto boljim, kvalitetnijim i sretnijim za život- poručila je koordinatorica projekta Irena Rožić.

Galerija slika

Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture... Buševčani priveli kraju projekt ulaganja u lokalnu zajednicu: Odradili više od 1100 volonterskih sati, renovirali Dom kulture...

Podijeli