Novosti Sport Događanja

Bikovi igraju majstoricu za polufinale doigravanja: Znamo što nas čeka!

17.05.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u utorak igraju odlučujuću utakmicu za prolazak u polufinale prvenstva Hrvatske!

Prvu utakmicu u Domu sportova su Bikovi dobili, drugu su izgubili za pola koša na svom terenu i sad ih čeka najveći mogući ovosezonski izazov...

U prve dvije utakmice vodila se borba do zadnje sekunde, do zadnje lopte pa vjerujemo kako će tako biti i ovaj put!

"Mislim da se nema više što puno pričati o dvobojima između Cedevite Junior i nas. Protivnik nam je vrlo dobro poznat i znamo što nas čeka. Na nama je da se prilagodimo i na parketu pružimo maksimum svojih mogućnosti. Majstorica je u pitanju i nema više mjesta za bilo kakve kalkulacije. Moramo ići na pobjedu jer svima nam je želja ponoviti polufinale playoffa," pojasnio je Marko Baković, koji u mlađim danima prošao školu košarke Cedevite.

''To će biti sedma utakmica u ovoj sezoni i tko dobije ide dalje u polufinale. U dosadašnjih šest utakmica Gorica je pobijedila u četiri, a Cedevita Junior u dvije. Međutim sve su to utakmice koje su dinamične i temperamentne gdje dominiraju vanjski igrači i bekovi kao što su Radović, Mašić, Vučić. Utakmice su uvijek teške i jako fizički zahtjevne. Naš tim je nešto stariji na visokim pozicijama i vidjet ćemo kako će se to odraziti na nas uz raspored s tri utakmice u šest dana, ali imamo podjednaku težinu na vanjskim pozicijama. Nadam se da ćemo moći izdržati pritisak Cedevite Junior u početnim minutama utakmice koji nastavlja kasnije s visokim i kvalitetnim centrima. Vučić koji im je došao kao veliko pojačanje radio je dobar posao u prošloj utakmici, pogađao trice i imao skokove te igra vrlo čvrstu obranu. Sve dosadašnje utakmice su završile rezultatom s par koševa razlike. Pozivam sve navijače da dođu sutra pogledati zanimljivu utakmicu i najmanje 10 mladih igrača u obje ekipe na koje HKS računa u narednim godinama za seniorsku reprezentaciju," najavio je trener Gorice Mladen Starčević.

Majstorica u 'Dvojci' Doma sportova počinje u 18 sati, prijenos je na Arenasport TV, a KK Gorica zove sve turopoljske ljubitelje košarke da dođu u dvoranu i pomognu Bikovima da i ove godine uđu među četiri najbolje hrvatske ekipe.

 

 

 

 

 

Podijeli