Novosti Sport Događanja

Vikend na goričkim prometnicama: Rekorderka po promilima 53-godišnja žena zaustavljena u Kolarevoj

16.05.2022. / Petar Brnada

Iza velikogoričke policije još je jedna akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ tijekom koje su utvrdili 33 ciljana prekršaja.

U policijskom „vikend zapisniku“ tako su zabilježena tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, čak 25 prekršaja nepropisne vožnje – brzina, po jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita i upravljanja neregistriranim vozilom te tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Ovotjedna rekorderka po promilima je 53-godišnja žena koja je u subotu nešto iza 1 sat u noći zaustavljena u Ulici Slavka Kolara.

-Nadzorom kod kbr.8 utvrđeno da je upravljala vozilom za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,13 g/kg ,umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,01/kg. Na mjestu događaja izdan joj je Prekršajni nalog i Naredbom joj je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati- izvijestili su iz PP Velika Gorica.

U vrijeme provođenja vikend akcije dogodila se jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom, dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodilo pet prometnih nesreća od čega jedna s dvije lakše ozlijeđene osobe te četiri samo s materijalnom štetom.

Podijeli