Novosti Sport Događanja

Lovrić srušio Dragovoljce, vratio se Joey Suk!

27.11.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali su na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca i sedmu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, a pogodak odluke, jedini na utakmici, postigao je Kristijan Lovrić, 20-ak minuta prije kraja zanimljivog susreta u Kranjčevićevoj ulici.



Goričani su dominirali tijekom cijelog dvoboja, imali su veći posjed lopte, puno više pravih prilika, ali je domaćin u nekoliko navrata bio opasan i čak je mogao na kraju uzeti i bod, baš kao što su to Crni napravili u prvom međusobnom okršaju ove sezone na velikogoričkom Gradskom stadionu.

Međutim, za pravedan ishod na kraju pobrinuo se Lovrić, i to sjajnim udarcem glavom, nakon odličnog ubačaja Albija Doke.

Igrači Krunoslava Rendulića pošteno su se ispromašivali, ali srećom ih to nije koštalo. Kotarski se iskazaop s nekoliko pravih intervencija i osvojena su nova tri boda. Zasluženo!

Utakmicu će posebno pamtiti i Jozo Šimunović, koji je upisao i službeni debi u goričkom dresu, ali i Joey Suk, koji se vratio na travnjak nakon teške ozljede i loma noge u ožujku ove godine.

U prvom poluvremenu blizu pogotku bili su Stojanovski, Pršir, Lovrić, Kalik, koji je u nastavku imao nekoliko pokušaja, a pogodio je i okvir gola, baš kao i Steenvoorden. Nemoguće je promašio i Matar, a pamtit će se i prodor Šimunovića, koji je povukao sa svoje polovice, stigao pred suparnički šesnaesterac, snažno opalio, ali malo pored gola...

Bila je ovo ipak sjajna uvertira za veliki dvoboj četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, u utorak na Gradskom stadionu protiv Istre 1961!

 

HNK GORICA: Kotarski - Doka, Steenvoorden, Šimunović, Musa - Babec, Pršir (Junior 84') - Lovrić (Suk 84'), Kalik (Mitrović 76'), Fruk - Stojanovski (Matar 53'). Trener Krunoslav Rendulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Marko Lukunic/PIXSELL

Podijeli