Novosti Sport Događanja

Gorička policija u vikend akciji: Patrole na mjestima gdje vozači najčešće stradavaju

25.11.2021. / Redakcija

Iz Policijske postaje Velika Gorica stigla je najava o provedbi nove vikend akcije, a riječ je o nadzoru vozača posebice po pitanju alkohola te brzini kretanja.

Od sutra, 26. studenog pa sve do 29. studenog, tijekom noćnih sati (od 22 do 6 sati) provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila“ na području cijele Policijske postaje Velika Gorica.

Akcija će se provesti sukladno planu Policijske uprave zagrebačke na gradskom području Velike Gorice s okolnim mjestima gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika u prometu.

-Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, tj. ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i ne korištenje za vrijeme upravljanja vozilom mobilnog uređaja, jer nepoštivanje tih propisa su jedan od najvećih uzročnika prometnih nesreća, kao i sa smrtno stradalim osobama i teško ozlijeđenim osobama- kažu iz PP Velika Gorica.

Podijeli