Novosti Sport Događanja

Društvo žena Buševec u humanitarnoj akciji za svoju susjedu: "Želimo Josipi vratiti nadu!"

24.11.2021. / Petar Brnada

Društvo žena Buševec uključilo se u humanitarnu akciju za svoju mještanku Josipu Smolčić koja je u travnju ove godine teško ozlijeđena u prometnoj nesreći.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je 21-godišnji vozač udario u zaustavljeni automobil u kojem se nalazila Josipa te 24-godišnji vozač. Oba vozila su smrskana, a osmero vatrogasaca oprezno su trebali izvući Josipu iz stražnjeg dijela automobila.

Josipa je u prometnoj nesreći slomila peti i šesti kralježak, dok su ostali kralješci pomaknuti zbog čega je ostala nepokretna od vrata prema dolje. Nakon nekog vremena u bolnici premještena je u Varaždinske toplice u kojima određeno vrijeme zbog epidemioloških mjera nije mogla primati posjete, a tek nakon pola godine vratila se kući. Zbog ove prometne nesreće Josipa danas trpi teške fizičke, ali i psihičke posljedice.

-U godini sv. Josipa, u doba kad svi intenzivno mislimo na Mariju i Josipa, pomozimo našoj Josipi kojoj je teška prometna nesreća oduzela mladost! Josipa je ostala zaglavljena u stražnjem dijelu automobila i osmero vatrogasaca je bilo potrebno da je izvuku van. Slomila je dijelove kralježnice te je zbog te ozljede postala nepokretna. Društvo žena Buševec u koji se Josipa doselila kao podstanar, dok joj se novoizgrađeni dom (u istom mjestu) ne dovrši u potpunosti, kako bi bio prilagođen njezinim potrebama, organizira humanitarnu akciju kako bi se našoj Josipi vratila nada. Želimo joj pomoći u uređenju njezinog novog doma- kažu iz Društva žena Buševec.

Josipi možete pomoći uplatom na žiro račun DŽB: IBAN HR8123600001101317318, a sva prikupljena sredstva uložit će se u Josipin novi dom.

-Dragi Buševčani, pomozite da se u predbožićno doba koje svakome šalje osmijeh, ljubav i vjeru, odsjaj toga dođe i do Josipe- poručuju žene iz Buševca.

Kako smo i pisali, za Josipu je prije nekoliko dana pokrenut i Instagram profil "Pomozimo Josipi" s ciljem prikupljanja donacija.

Pomoći možete i uplatom na Josipin račun:

 

HR5924840083235981464

Primatelj: Josipa Smolčić

Opis plaćanja: Donacija

 

 

Foto: Društvo žena Buševec

Podijeli