Novosti Sport Događanja

Pfizera za prvu dozu u Velikoj Gorici više nema, doznajemo kada stižu nove pošiljke

23.11.2021. / Petar Brnada

Svi Velikogoričani koji se ovih dana odluče cijepiti Pfizer cjepivom, odnosno primiti svoju prvu dozu cjepiva tog proizvođača protiv koronavirusa, to u Velikoj Gorici neće moći učiniti. U ovom trenutku, kako doznajemo iz Doma zdravlja, na raspolaganju su samo doze za docjepljivanje te takozvane booster doze, odnosno samo 2. i 3. doza.

Na nove pošiljke Pfizera, kako nam kažu iz Doma zdravlja, najizglednije ćemo morati pričekati tri tjedna, no podsjećaju da su u Velikoj Gorici dostupna sva druga cjepiva poput Johnsona i Moderne pa se svi oni građani koji se žele cijepiti, to mogu učiniti upravo navedenim cjepivima.

-Prve doze Pfizer cjepiva trebale bi biti raspoložive oko 13. prosinca. Ako bude nekakva pošiljka ranije, onda i ranije. Podsjećam da su dostupni Moderna i Johnson&Johnson te naglašavam da za 2. dozu kao i za boostere, odnosno 3. dozu Pfizera ima dovoljno cjepiva pa građani mogu biti bez brige. Ako se netko baš izričito želi cijepiti sada, može to učiniti Modernom ili Johnsonom&Johnsonom, a ako netko želi baš Pfizer cjepivo po svoju prvu dozu može otići u Zagreb koji nam je nadohvat ruke- rekla nam je zamjena voditeljice ispostave, Gordana Boca Novak.

Slab odaziv na subotnje cijepljenje

U Domu zdravlja Velika Gorica protekle subote uveden je dodatan termin za cijepljenje, no kako doznajemo, odaziv je bio znatno slabiji od očekivanog, pa se stoga cijepljenje u Domu zdravlja nastavlja u dosadašnjim terminima, ponedjeljkom i petkom od 8 do 12, a srijedom od 14 do 18 sati.

U prosjeku se u tim terminima cijepi između 500 i 900 Velikogoričana, a daleko najveća gužva je srijedom zbog poslijepodnevnog termina. U subotu je na cijepljenje stiglo tek 330 naših sugrađana iako se očekivao višestruko veći broj.

Podijeli