Novosti Sport Događanja

"Pomozimo Josipi": Mlada Velikogoričanka nakon teške prometne nesreće treba vašu pomoć!

19.11.2021. / Redakcija

U Ulici 153. brigade u Velikoj Gorici, 10. travnja ove godine, oko 23 sata u noći, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je naša sugrađanka, 20-godišnja Josipa, teško ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada je 21-godišnji vozač udario u zaustavljeni automobil u kojem se nalazila Josipa te 24-godišnji vozač. Oba vozila su smrskana, a osmero vatrogasaca oprezno su trebali izvući Josipu iz stražnjeg dijela automobila. 

-21-godišnjak dolaskom oko 280 metara sjeveroistočno od raskrižja s kolnikom Ulice Stjepana Fabijančića Jape brzinu kretanja nije prilagodio uvjetima na kolniku i vidljivosti zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Audi zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak za vrijeme dok je u organizmu imao 1.82 g/kg alkohola, a koji je u trenutku prometne nesreće bilo je zaustavljen u desnoj prometnoj traci. U prometnoj nesreći 20-godišnja putnica iz osobnog automobila marke Seat teško je ozlijeđena. Liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju- tada je izvijestila policija. 

Jučer je pokrenut Instagram profil "Pomozimo Josipi" s ciljem prikupljanja donacija. 

Kako navode, Josipa je u prometnoj nesreći slomila peti i šesti kralježak, dok su ostali kralješci pomaknuti zbog čega je ostala nepokretna od vrata prema dolje. Nakon nekog vremena u bolnici premještena je u Varaždinske toplice u kojima određeno vrijeme zbog epidemioloških mjera nije mogla primati posjete, a tek nakon pola godine vratila se kući. Nadodaju da zbog ove prometne nesreće Josipa danas trpi teške fizičke, ali i psihičke posljedice. 

-Ona i njezina obitelj pretrpjeli su puno, a isto tako podnijeli velike materijalne troškove. Želimo im pomoći jer su morali izgraditi potpuno novu kuću koja treba biti prilagođena njenim potrebama te za sva potrebna protekla, a i nadolazeća liječenja koja su jako skupa- navodi se u objavi. 

Pomoći možete i vi uplatom na Josipin račun:

HR5924840083235981464
Primatelj: Josipa Smolčić
Opis plaćanja: Donacija

Foto: Instagram/Pomozimo Josipi

Podijeli