Novosti Sport Događanja

FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino"

25.10.2021. / Maja Peranić

Via vino – Via kino, nova manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije svoj je program jučer u Parku dr. Franje Tuđmana ponudila Velikogoričanima, ali svim posjetiteljima koji su svoje nedjeljno predvečerje odlučili provesti upravo u našem gradu. Na Tuđmancu ih je dočekao pravi jesenski ugođaj uz vruće kestene ubrane u turopoljskim šumama, a koje su osigurali članovi OSS-a Buševec, gastro ponudu Food trucka Marina Medaka te Gin destilerije Brigljević. Uz sve to, centralni događaj bilo je kino na otvorenom te su građani mogli uživati u filmu The Blues Brothers.



-Nastojali smo ispričati jednu inovativnu priču s ciljem održivog turizma što znači da spajamo kulturu, gastronomiju i turizam kako bismo potaknuli i naše lokalne turističke zajednice da oplemene svoju destinaciju dodatnim turističkim sadržajima jer u današnjem društvu i situaciji s pandemijom moramo razmišljati kako privući goste, postati zanimljiviji, ipak smo mi kontinent 365 koji mora dati mnogo više. U aktivnosti Via vino nastala je „pod priča” Via kino. Kino na otvorenom koje je epidemiološki sigurno, a usput je i prilika da predstavimo lokalne proizvođače i damo novu priču za cijelu našu destinaciju-rekla nam je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Prije samog filma, svi posjetitelji imali su prilike i upoznati goričkog tartufara Petra i njegovog psa koji im je dočarao kako izgleda lov na tartufe. Pas "lovac" je u trenu pronašao tartufe sakrivene među publikom i tako oduševila sve prisutne.

-Čini nam se dosta zanimljivo, inače smo iz Zagreba i vidjeli smo na Facebooku da će biti događanje i sadržaji na otvorenom pa smo se odlučili za jedan mali izlet. Prezentacija lova na tartufe je vrlo zanimljiva. A osigurali su nam i dekice pa nam neće biti hladno – rekli su nam Mislav i Mojca.

Gospođa Bianka jedva je čekala da film počne.

-Film je iz doba kad sam ja bila mlada, zanimljivo je ovo događanje i lijepo da se to organizira tako nešto. Dobro je da se u Gorici nešto događa-kazala nam je.

Ova nova manifestacija okuplja i druge gradove Zagrebačke županije koji imaju prilike pokazati svoje autohtone proizvode i vrijednosti. Via kino održano je i u Jastrebarskom, u Samoboru će se održati Via arte spoj vina i izložbi, dok su brežuljci Svetog Ivana Zeline donijeli spoj vina i klasične glazbe. Ova manifestacija planira se održavati i u budućnosti.

-Ovo je aktivnost koju ćemo provoditi i dalje s ciljem naših lokalnih vinara, proizvođača jer u sklopu ovoga možemo pokazati ne samo kulturni sadržaj već i tradicionalna naša domaća jela koja su autohtona i možemo se njima dičiti-rekla je Alilović.

Ponosni na brojne turističke manifestacije koje promiču vrijednosti naše županije i svih njenih bogatstava su iz Zagrebačke županije koja je u svom proračunu za ovu godinu, za neke značajnije, izdvojila milijun kuna. Zamjenik župana Ervin Kolarec pohvalio je i ovu novu manifestaciju te kazao kako će se i dalje poticati kvalitetan rad na promociji svih krajeva naše županije kao turističkih destinacija.

-Zagrebačka županija potiče niz takvih manifestacija koje su kvalitetne i okupljaju velik broj ljudi, a posebno mi je drago da imamo danas jednu novu takvu manifestaciju koja je obuhvaća naše proizvođače s velikogoričkog područja. Prošli tjedan na sličan se način predstavilo Jastrebarsko. Tako promoviramo našu gastronomiju i naše gospodarstvo, a u cjelini se možemo pohvaliti da smo županija koja je na turističkoj karti Hrvatske priznata i poznata-rekao je zamjenik Kolarec.

Galerija slika

FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino" FOTO Jesenski ugođaj na Tuđmancu uz film i kestene pružila nova manifestacija "Via kino"

Podijeli