Novosti Sport Događanja

Jozo Šimunović veliko pojačanje za ovosezonske ambicije Gorice: Ozljeda je sanirana, lijepo je biti doma

20.10.2021. / Damir Žbulj

Veliko pojačanje turopoljskog prvoligaša u nastavku sezone bit će Jozo Šimunović, 27-godišnji dečko iz Gornje Lomnice, koji je sada već davne 2015. godine iz zagrebačkog Dinama u višemilijunskom transferu prešao u škotski Celtic, a sada će braniti boje Gorice.

Jozo je s nogometom krenuo u svojoj Gornjoj Lomnici, a prošao je nogometne škole Hrvatskog dragovoljca i Dinama. Predviđala mu se blistava karijera, koju su nažalost obilježili brojni problemi s ozljedama. Proteklih godinu dana bio je bez kluba, no, sada je izgleda ponovno spreman za nove izazove.

Prošao je i sve mlađe selekcije hrvatske nogometne reprezentacije, bilo je U-17, U-19 i U-21 kapetan, ali za našu seniorsku izabranu vrstu nikad nije doobio priliku zaigrati.

Ovaj stasiti središnji branič je s Dinamom osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, jedan Kup i jedan Superkup, dok je u pet godina provedenih u Celticu osvojio ukupno 11 trofeja, od čega pet titula prvaka Škotske.

"Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno," rekao je na predstavljanju i dodao:

"Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje nogometa."

Na leđima će nositi broj 55: "Dosad sam uvijek nosio peticu, a sad sam odlučio uzeti dvije, da budem duplo bolji nego prije..."

"Pratio sam Goricu dosta, pogotovo u posljednje vrijeme. Uostalom, prva utakmica nakon povratka koju sam pogledao uživo nakon povratka iz Škotske bila je Gorica - Dinamo, sudar moja dva kluba, a zadnja koju sam pogledao uživo je Gorica - Istra. Tu sam stalno, u blizini, znam što se događa i kakva je situacija, upućen sam u sve. Od ranije znam Ivana Banića, koji je bio sa mnom u mlađim reprezentacijama, a i ostale znam barem iz viđenja, budući da sam često navraćao, tako da stvarno očekujem brzu prilagodbu," poručio je Jozo svim navijačima i turopoljskim ljubiteljima nogometa.

 

 

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli