Novosti Sport Događanja

OŠ Vukovina dobila učeničku zadrugu: Brinu o pravom školskom voćnjaku, a već su isprobali i pekmez!

19.10.2021. / Petar Brnada

Osnovna škola Vukovina dobila je Učeničku zadrugu imena „Dar-Mar“ iza koje se kriju pridjevi "Daroviti i marljivi" koji tako najvjerodostojnije oslikavaju karakter učenika i učitelja uključenih u rad zadruge.

Iz škole otkrivaju da su se u odabir imena uključili i učenici i učitelji putem upitnika, a birali su među nazivima Dar – mar (Daroviti i marljivi), Eko bistrići, Vukovinski genijalci, Sovice marljivice, Vukovinska medena srca, Vukovinski spartanci, Mali kreativci, Radoznali kreativci te Vukovinski kreativci.

Iz redova učenika glasalo je 287 učenika od toga naziv „Dar – mar“ i „Vukovinski kreativci“ dobili su identičnih 67 glasova. Iz redova učitelja svoj glas dalo je 45 učitelja gdje je 17 glasova dobio naziv Dar – mar, a 15 glasova Vukovinski kreativci čime je naziv Dar – mar odnio pobjedu sa samo dva glasa razlike.

Ciljevi školske zadruge su kreativno, zanimljivo i korisno provedeno slobodno vrijeme učenika, razvijanje svijesti za društveni, kulturni i politički angažman pojedinca, čuvanje kulturne baštine i tradicijskih vrijednosti stjecanje poduzetničkih vještina te razvijanje ekološke svijesti i koncepta održivog razvoja, a sve to s namjenom stjecanja i primjene znanja, radnih navika, shvaćanja i razumijevanja proizvodnih procesa, stjecanja inovativnosti i poduzetnosti, razvijanja sposobnosti predviđanja i planiranja te promicanja ljubavi prema zavičaju i domovini.

Osnivačka skupština Učeničke zadruge „Dar- mar održana je još 23. rujna, a uz brigu Antuna Greganića, učitelja Vjeronauka, te vrijednih učenika raste mali školski voćnjak.

Kako otkrivaju iz škole, malo stabalce dunje kao da je ove školske godine veselo dočekalo osnivanje učeničke zadruge te se nametnulo kao svojevrsni zaštitni znak novoosnovane zadruge.

-Marljivi učenici uživali su u berbi dunja i pripremi pekmeza, a slike govore više od riječi… To su naši prvi rezultati- otkrila je Ljiljana Lozančić, učiteljica Tehničke kulture i stručna voditeljica učeničke zadruge.

 

Foto: OŠ Vukovina

Galerija slika

OŠ Vukovina dobila učeničku zadrugu: Brinu o pravom školskom voćnjaku, a već su isprobali i pekmez! OŠ Vukovina dobila učeničku zadrugu: Brinu o pravom školskom voćnjaku, a već su isprobali i pekmez! OŠ Vukovina dobila učeničku zadrugu: Brinu o pravom školskom voćnjaku, a već su isprobali i pekmez! OŠ Vukovina dobila učeničku zadrugu: Brinu o pravom školskom voćnjaku, a već su isprobali i pekmez! OŠ Vukovina dobila učeničku zadrugu: Brinu o pravom školskom voćnjaku, a već su isprobali i pekmez!

Podijeli