Novosti Sport Događanja

Mlada nada HRK Gorica pozvana u hrvatsku juniorsku reprezentaciju!

19.10.2021. / Damir Žbulj

Mlada nada HRK Gorica Fran Tomašić i vratar Mislav Turčić našli su se na popisu izbornika hrvatske juniorske reprezentacije Kreše Ivankovića za prvo okupljanje u novoj sezoni.

Velika je to nagrada za Frana, ali i potvrda njegovog talenta, koji se tijekom svih ovih godina 'brusio' u našem velikogoričkom rukometnom klubu, uz trenere Marinka Karavanića, Hrvoja Pekeru i stratega seniorske ekipe Andriju Nikolića, koji 18-godišnjem Tomašiću daje sve više prilike u susretima Paket24 Premijer lige.

Fran je produkt rada goričke škole rukometa i veliki potencijal HRK Gorica, a uz marljiv i predani rad i treninge, čeka ga i sjajna seniorska rukometna karijera.

Izbornik Ivanković je na okupljanje pozvao i vratara Mislava Turčića, koji je u Goricu stigao na posudbu iz PPD Zagreba.

Juniorska selekcija okupit će se početkom idućeg mjeseca u Zagrebu, a u Poreču će boraviti do 7. studenog, kad će tamo biti i naša seniorska reprezentacija pod vodstvom izbornika Hrvoja Horvata i njegovog pomoćnika Ivana Balića.

Uz Tomašića i Turčića, na okupljanje dolaze i Dominik Kuzmanović (RK Nexe), Toma Lučin (RK Balić-Metličić), Ivan Barbić (RK Dubrava), Rok Malin (RK Sisak), Patrik Hršak (MRK Sesvete), David Štrković (MRK Sesvete), Jakov Dujić (RK Balić Metličić), Marin Lisac (RK Dubrava), Jan Kovačec (RK Maribor Branik), David Jurišić (VFL Eintracht Hagen), Rudolf Bobaš (UHK Krems), Filip Odak (RK Izviđač Ljubuški), Marin Božičević (RK Spačva Vinkovci), Matija Car (RK Zamet), Tin Tompić (GRK Varaždin 1930), Matej Komljenović (RK Dubrava), Petar Lulić (RK Bjelovar), Zlatko Raužan (MRK Sesvete). Pričuvni igrači, koji dolaze u slučaju naknadnog poziva, su Matej Vuleta (RK Bjelovar), Jakov Neralić (MRK Sesvete), Adam Šalić (RK Dubrava), Mario Zakić (RK Moslavina) Grgo Luketin (RK Balić Metličić) te Fabijan Grubišić (GRK Varaždin 1930).

Fran je ove sezone u hrvatskom prvenstvu u prvih šest kola imao gotovo dvije asistencije po utakmici, u posljednjoj utakmici protiv Umaga zabio je jedan pogodak (1/3), u slavlju protiv Rudara pospremio je tri lopte, bez promašaja, u pobjedi kod Spačve je bio dva puta precizan (2/3), a protiv Poreča je upisao tri pogotka (3/6). Na gostovanju kod PPD Zagreba je pogodio jednom (1/4), a protiv Dubrava dvaput (2/3).

Podijeli