Novosti Sport Događanja

Atraktivni oldtimeri danas voze Turopoljem

16.10.2021. / Maja Peranić

Poglede prolaznika u srcu Gorice danas prije podne plijenila su vozila nekih davnih vremena koja su pred Muzej Turopolja, gdje se ovog vikenda održava jubilarna manifestacija Gastro Turopolja, stigla oko 10 sati. Ukupno 18 vozila danas je u obilasku drvenih kurija i kapela Turopolja, a sve u organizaciji udruge za sakupljanje, popravak, očuvanje i predstavljanje starodobnih vozila "Zlatni kotač".

Riječ je o njihovoj manifestaciji koju obilježavaju svake godine, pod nazivom "Čučekovo", a ove godine obilježavaju ga na području velikogoričkog kraja. Četrdesetak zaljubljenika u stara vozila i njihovo očuvanje okupilo se u jutarnjim satima u Hrvatskom Leskovcu odakle su, preko Blata i Velikog Polja, krenuli prema Velikoj Gorici.

Nakon stanice u Centru za posjetitelje gdje su se prisutni imali prilike upoznati s kulturnom baštinom te florom i faunom Turopolja i Vukomeričkih Gorica kolona oldtimera krenula je prema Hotnji preko Velike Bune, Ključić brda i Kravarskog.

Po dolasku u Hotnju dočekat će ih je Nikola Pejak koji će im je približiti narodna vjerovanja i legende turopoljskog kraja. Oko 13 sati vozila će krenuti prema Pokupskom gdje će sudionike, na obali rijeke Kupe čekati okrjepa nakon čega će krenuti prema Markuševcu Turopoljskom.

Oldtimeri i njihovi vlasnici obići će i razgledati jedan dio drvenih crkvi i kapela Turopolja u naseljima Cerje Pokupsko, Lijevi Štefanki, Lukinić Brdo, Gustelnica, Dubranec, a svoje druženje završiti u Črnkovcu. Možda i vi susretnete ova stara i atraktivna vozila koja danas prolaze našim krajem.

Galerija slika

Atraktivni oldtimeri danas voze Turopoljem Atraktivni oldtimeri danas voze Turopoljem Atraktivni oldtimeri danas voze Turopoljem

Podijeli