Novosti Sport Događanja

Građani predali 6 bombi i 146 komada streljiva: Akcija "Manje oružja, manje tragedija" uspješno se nastavlja

15.10.2021. / Redakcija

U proteklih tjedan dana velikogorička policija zabilježila je dva slučaja dragovoljne predaje oružja, a kako i sami ističu, ovim rezultatom su vrlo zadovoljni.

Prva dragovoljna predaja oružja dogodila se u ponedjeljak, 11. listopada, kada je vlasnik obiteljske kuće u mjestu Čička Poljana prilikom čišćenja šupe pronašao i predao jednu ručnu bombu koja je bila u originalnoj plastičnoj ambalaži, a preuzeli su je djelatnici protueksplozijske službe. Druga dragovoljna predaja oružja, ovog puta u većem obimu, dogodila se dva dana kasnije u Lukinić Brdu gdje je vlasnik kuće prilikom čišćenja garaže pronašao 5 različitih ručnih bombi te streljivo iz Domovinskog rata.

-Radi se o 2 ručne bombe M50, ručnoj bombi M52, ručnoj bombi M75 i 146 komada streljiva za kalašnjikov. Čovjek je pozvao policiju, također su došli djelatnici protueksplozijskog odjela te su oni sva ta oružja preuzeli- rekli su iz policije.

Iz PP Velika Gorica napominju kako su ovi građani ispravno postupili jer oružje nisu samoinicijativno nosili u policijsku postaju, već su nakon pronalaska oružja nazvali policiju.

Podijeli