Novosti Sport Događanja

Zlatna kuna za velikogoričku tvrtku FILIPMETAL&PARTNER

15.10.2021. / Maja Peranić

Tvrtka FILIPMETAL&PARTNER d.o.o. iz Velike Gorice dobitnik je su plakete „Zlatna kuna“ koju je za postignute poslovne rezultate u 2020. godini dodijelila Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb. Velikogorička tvrtka nagrađena je u konkurenciji malih trgovačkih društava.

Kriteriji za dodjelu plakete su pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, povećanje zaposlenosti, poslovni prihodi, snaga poduzeća, materijalna i nematerijalna imovina...

Svečanost dodjele plaketa održana je jučer, a u ime Zagrebačke županije prisustvovao joj je zamjenik župana Ervin Kolarec.

-U okolnostima pandemije i dvaju potresa, Županija je snažno stala uz svoje poduzetnike dodijelivši im u ove dvije prethodne godine gotovo 24 milijuna kuna bespovratnih potpora što se zasigurno pozitivno odrazilo i na zaposlenost i poslovanje poduzetnika“, naglasio je Kolarec dodavši da su županijski poduzetnici „vitalna žila kucavica“ županijskog gospodarstva.

-Zahvaljujući njihovim rezultatima mi smo u mogućnosti graditi škole, ceste i općenito podizati kvalitetu života svih stanovnika naše županije- rekao je Kolarec čestitavši pritom svim ovogodišnjim laureatima.

Uz Velikogoričku tvrtku s područja Zagrebačke županije nagrađene su i tvrtke KLIMAOPREMA d.d. iz Samobora u konkurenciji velikih trgovačkih društva te Axilis d.o.o. iz Bregane u konkurenciji srednjih trgovačkih društava. Osim poduzetnika s područja Zagrebačke županije priznanja su dobili i poduzetnici s područja grada Zagreba: KONČAR – distributivni i specijalni transformatori d.d. u konkurenciji velikih trgovačkih društva, NANOBIT d.o.o. u konkurenciji srednjih trgovačkih društava te GAMEPIRES d.o.o. u konkurenciji malih trgovačkih društava.

-Trebalo se preko noći prilagoditi novim uvjetima i ostati na nogama, proizvoditi i plasirati te pobrinuti se za sigurnost radnika. Za to su trebale vrhunske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja, stoga su današnje nagrade tim vrjednije- rekao je Predsjednik HGK – Komore Zagreb Vitomir Klasić.

(foto: Zagrebačka županija)

Podijeli