Novosti Sport Događanja

Odabran izvođač radova za A11 do Siska: Rok izgradnje 2 godine od uvođenja u posao

14.10.2021. / Maja Peranić

Nastavak izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak točnije dionicu od Lekenika do čvora Sisak provest će zajednica ponuditelja COLAS Hrvatska d.d. i GEOTEHNIKA d.o.o, a rok za izvođenje radova je 24 mjeseca, objavile su Hrvatske autoceste. Odluku o odabiru izvođača radova donijela je Uprava HAC-a uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta.

Od 9 zaprimljenih ponuda u postupku pregleda i ocjene odabrana je  ekonomski najpovoljnija ponuda spomenute Zajednice ponuditelja s cijenom ponude bez PDV u iznosu 281.337.985,88  kuna.

-Nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova je 24 mjeseca. Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstava za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja-navode iz HAC-a u svom priopćenju.



Podsjetimo Vlada Republike Hrvatske je  4. veljače 2021. godine usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik–Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

Otvoreni postupak javne nabave za izgradnju autoceste koja je procijenjena na 300 milijuna kuna bile su dužne pokrenuti Hrvatske autoceste Zaključkom Vlade RH. Provedeno je propisano prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, a obavijest o nadmetanju objavljena je 3. ožujka 2021.

-Uz sve napore i osigurana sredstva, postupak javnog nadmetanja značajno su usporile uložene žalbe.  Do javnog otvaranja ponuda 4 puta bile su uložene žalbe na izmjene dokumentacije o nabavi, od kojih je DKOM prvu manjim dijelom prihvatio, a ostale 3 odbacivao.  Nakon javnog otvaranja ponuda uložena je i 5. žalba, na postupak javnog otvaranja, koju je DKOM također odbacio-istaknuli su iz Hrvatskih autocesta.

Podijeli