Novosti Sport Događanja

Droga u probavnom traktu! Brazilka progutala 76 kapsula s kokainom i iz Sao Paula doletjela u Zagreb, uhvaćena u Zračnoj luci

13.10.2021. / Maja Peranić

Iz Sao Paula preko Lisabona 28-godišnjakinja je avionom doletjela u Zagreb, s prethodno progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom, izvijestila je PU zagrebačka. Nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla je na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu 3. listopada. Tada joj je preko carinskog nadzora učinjen rengenski snimak te otkriven veći broj stranih tijela u probavnom traktu. Bila je to droga.



-Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb-kažu u policiji.


 
-Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je tako unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja-stoji u izvješću PU zagrebačke.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

(foto: PUZ)

Podijeli