Novosti Sport Događanja

Pub kviz nakon "korona pauze" okupio sedam ekipa: 'Volimo se natjecati u znanju i svaki put naučimo nešto novo'

16.09.2021. / Maja Peranić

Kvizaši i kvizašice, ljubitelji znanja i dobre zabave okupili su se jučer na „povratničkom“ pub kvizu, prvom nakon preduge „korona stanke“ održanom uživo u Caffe baru Vegos. Kviz je okupio sedam ekipa željnih da odmjere snage u znanju odgovarajući na 37 pitanja iz različitih područja – zemljopisa, povijesti, znanosti, sporta, kulture... Uz domaćine, CB Vegos, kviz je organizirao Matej Peranić koji je zadovoljan povratkom i interesom Velikogoričana da se višegodišnja tradicija pub kvizova u Gorici nastavi.

- I nakon ove duže pauze, iako smo kviz održavali on-line što nije isto kao kad igramo uživo, mislim da je interes ostao isti kao i prije. Okupilo se sedam ekipa, šest starih i jedna nova. Mislim i da su se ljudi zaželjeli nekih događanja, a prostor Vegosa pružio nam je uvjete da se kviz održi u skladu sa svim epidemiološkim mjerama-rekao nam je Matej.

I dalje velik interes za kviz

Kvizaški stolovi tako su bili razmaknuti, dezinficijens je bio osiguran, pitanja spremna te je kviz mogao početi. Ovog puta, najbolje su se snašli članovi ekipe Dirko Cro Pop, dok je borba za drugom mjesto bila nešto neizvjesnija jer su tri ekipe završile s istim brojem bodova. Oni jedva čekaju neku novu priliku za „revanš“ i nove kvizaške izazove, jer kako nam je rekao Matej, već su se raspitivali oko kviz lige.Pub kviz u bilo kojem obliku ne propušta Ozren Klarić koji sa svojom ekipom Šok i vjeverica gotovo uvijek završi među tri prvoplasirana. Tako je bilo i jučer kad je uz još dvije ekipe, Tuš i Bara i gimnazijalci, s prijateljem Markom Karalićem podijelio drugo mjesto. Nakon pitanja procjene nagradu za drugo mjesto odnijela je ekipa Tuš, no Ozrenovi dojmovi i su više nego odlični.

-Dojmovi su odlični, nakon dugo vremena napokon živi kviz i poznate ekipe! Volim sudjelovati, a dok kviza nije bilo igrao sam online s ekipom iz poznate nam grupe Zombi prase. To je isto bilo izazovno, ali nije kao kviz uživo-rekao nam je Ozren.Uvijek se nauči nešto novo

Stalan je gost Pub kvizova prvenstveno radi zabave, ali i svog natjecateljskog duha. Takav tip natjecanja, kaže, voli radi zanimljivih pitanja i to je način na koji uvijek može pokazati svoje znanje, ali i naučiti nešto novo.

- Znači mi dosta sudjelovanje na kvizu jer volim takav tip natjecanja. Tu mogu pokazati svoje znanje i nadograditi ga. Najvažnije je da dobro uđeš u kviz i da znaš prvo pitanje, ako to znaš onda ide lakše, ali i koncentracija je jako bitna-priča nam Ozren.

Jer da se konzultirate sa svim članovima svoje ekipe i zajednički date odgovor na jedno od pitanja imate samo 15-20 sekundi što, upravo bez dobre koncentracije niti najiskusnijim kvizašima ne polazi uvijek za rukom.No Ozrenu i njegovom kolegi Marku set pitanja jučer je bio blagonaklon. Iako nisu bila lagana, kažu nam da su bila dobro balansirana.

-Pitanja su bila odlična, dobro balansirana. Osobno mi je najdraže područje zemljopis i povijest, u tome dobro plivam, a najteže kemija fizika i slične tehničke stvari mi baš ne idu-priznaje nam Ozren.

Slabiju stranu jednog člana uvijek upotpuni ostatak ekipe. Uz Ozrena, Šok i vjevericu inače čine i njegovi prijatelji Martina, Marko i djevojka Petra koji su ovog puta bili spriječeni sudjelovati, no vesele se svakako nekom drugom kvizaškom susretu u Vegosu.

(foto: CB Vegos/Ozren Klarić)

Podijeli