Novosti Sport Događanja

FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“

07.09.2021. / Petar Brnada

U Maloj Kosnici jutros su zaustavljeni radovi na aglomeraciji. Nezadovoljni mještani svojim su vozilima blokirali bagere i radne strojeve zbog čega se i izvođač povukao s gradilišta, a intervenirala je i policija. Razlog jutrošnjoj gužvi- širina ceste, odnosno asfalta koji bi trebao prekriti ulicu nakon što se završe svi radovi na aglomeraciji.

Kako su nam kazali sami mještani na licu mjesta, sve što traže je da se ulica vrati u prvobitno stanje, kako je i projektom predviđeno.

-Ovdje je širina ceste bila 4,4 metra, što je lako dokazivo, a ne 3,14 do 3,80 koliko je novim projektom predviđeno. Ne tražimo ništa što nismo imali, već da se ulica vrati u prvobitno stanje. Izvođač je obustavio radove, a mi ćemo i dalje nastaviti borbu i nećemo posustati. Pozivamo ljude iz Grada da dođu i da probamo naći kompromisno rješenje na zadovoljstvo svih. Svima nama u interesu je i aglomeracija i asfalt, ali ne na ovakav način- rekao nam je Goran Miličević, vijećnik u Mjesnom odboru.

Izvođačima, naravno, nije drago što gube dane ovog lijepog vremena, ali oni se za svoje ciljeve moraju izboriti i smatraju da je ovo jedini put da dođu do toga, dodaje Miličević. Napominje pritom da ne krive izvođača jer je dobio projekt po kojima radi, već glavnog krivca vide u krivim izmjerama, odnosno geodetskom snimku.

-Cesta je sada od 3,16 do 3,80, metara. Nisu djeca iz vrtića gradila tu cestu. Cesta je izgrađena 1975. godine i nekada je bila glavna prometnica koja je povezivala ovaj kraj i grad Zagreb. Tuda je išla i autobusna linija tako da ulica sigurno nije bila širine 3,16 metara kako nas sada pokušavaju uvjeriti- kaže Goran.

Ogorčeni mještani obratili su se predsjedniku Mjesnog odbora, no on je trenutno na službenom putu. Trebao bi se vratiti u četvrtak, a kako nam je rečeno obećao je povući određene poteze. Mještani nam kažu da prema informacijama koje dolaze do njih, niti predsjednik MO ne dobiva nikakve povratne informacije.

-A ako ih ne dobiva on, ne možemo ih onda niti mi očekivati- govore nam.

Izvođač je trenutno prekinuo radove, a mještani nam kažu da u planu za ovaj četvrtak imaju prosvjed na koji će pozvati sve sumještane kako bi svi zajedno iskazali neko nezadovoljstvo. Policija koja je izašla na prosvjed okupljene mještane je informirala da im u slučaju ponavljanja ovakvih radnji slijede optužni prijedlozi zbog zaustavljanja radova.

-Nadam se da će sve proći u mirnom tonu, nikome od nas nisu u interesu ni prijave, niti ne daj Bože, nešto gore. Pokušavamo se izboriti za ono što smatramo da smo imali i da trebamo i dalje imati. Barem toliko, ako ne nešto više. Šezdeset godina nakon što je građena ta cesta, ako ne možemo dobiti 10 metara više, onda nam nemojte uzimati metar i pol ceste- zaključio je Miličević.

Most još uvijek veliki problem

Iskoristili su ovu prigodu mještani da još jedanput ukažu na problem mosta u Maloj Kosnici koji se vuče već tri godine. Naime, most je zbog oštećenja djelomično u upotrebi jer je na njemu ograničen promet na 3,5 tone.

-Mještani imaju velikih problema kada treba isprazniti septičke jame ili dovesti drva. Bilo što što treba dovesti kamionom nemoguće je zbog tog ograničenja. Čak i gradska Čistoća koja odvozi smeće ima dogovor s jednom tvrtkom u ulici koja ima izlaz na glavnu cestu da prođu kroz njihovo dvorište kako bi izbjegli most. Smatramo da je krajnje vrijeme da se to riješi jer taj problem stoji već tri godine- poručuju mještani Male Kosnice.

Galerija slika

FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“ FOTO Mještani Male Kosnice zaustavili radove na aglomeraciji: „Tražimo samo ono što smo i do sada imali!“

Podijeli