Novosti Sport Događanja

Vatreni u petak protiv Brazilaca za polufinale: Neumorni Brozović popravio svoj trkački rekord pa hladnokrvno zabio u šokantnom raspucavanju!

06.12.2022. / Damir Žbulj

Jedna od najvažnijih karika novog veličanstvenog uspjeha Vatrenih ponovno je bio naš Marcelo Brozović, koji je u 120 minuta protiv Japana popravio trkački rekord na Svjetskim prvenstvima, kojeg je on i postavio, prije nešto više od četiri godine u Rusiji. 

U polufinalu s Englezima Marcelo je pretrčao nevjerojatnih 16,33 kilometra, a sada je naš Okujec to i nadmašio s nadrealnih 16,7 kilometara.

I još je nakon toga preuzeo odgovornost i hladnokrvno poentirao s bijele točke, u dramatičnom raspucavanju s Japancima, kojeg su obilježile fenomenalne tri obrane Dominika Livakovića.

 

Brozović se ozlijedio krajem rujna u dvoboju Lige nacija s Austrijom u Beču, izbivao je s travnjaka nešto više od mjesec dana, vratio se nogometu neposredno prije početka ovog Svjetskog prvenstva i sada ponovno briljira u hrvatskom dresu.

Svaka čast, majstore!

Što se tiče same utakmice, Japan je poveo u finišu prvog poluvremena, ali je Hrvatska početkom nastavka, spektakularnim pogotkom glavom Ivana Perišića, došla do izjednačenja.

Dalić je po prvi puta na ovom Svjetskom prvenstvu priliku dao i našem Velikogoričaninu Anti Budimiru, koji je u igru ušao u 62. minuti, a na terenu je ostao do 106. minute, kad ga je na travnjaku stadiona Al Janoub zamijenio Livaja, koji pak nije realizirao svoj jedanaesterac. Ipak, obrane Livakovića i golovi Vlašića, Brozovića i Pašalića [VIDEO] odveli su hrvatsku reprezentaciju u četvrtfinale na veliki i spektakularni okršaj s Brazilcima!

"Ova generacija ne odustaje, pokazuje dušu i emocije hrvatskog naroda. Puno smo se mučili, puno patili i hrvatska reprezentacija velika je stvar za hrvatski narod. Znamo da cijela Hrvatska živi za nas i ovo je naš način da ohrabrimo državu, da joj damo vjeru u bolje sutra. Ovdje je 18 igrača koji nisu bili u Rusiji i rekao sam i da im je sada šansa da uđu u povijest. To su i učinili," ponosno je poručio izbornik Dalić nakon veličanstvenog slavlja pa dodao:

"Možda nismo odigrali kako Hrvatska igra, tehnički izvrsnu predstavu s posjedom lopte, nego smo išli u otvorenu borbu te smo i tu pokazali kvalitetu, bili smo na visokoj razini. Idemo korak po korak, ovo je veliki uspjeh. Ovo je treći najbolji rezultat u povijesti hrvatskog nogometa, nakon srebra i bronce, a za nas Svjetsko prvenstvo nije gotovo. Odmorit ćemo se i Hrvatska se ima pravo nadati novim dobrim rezultatima. Imamo kvalitetu, dobru momčad, no ovo SP puno je kvalitetnih reprezentacija. Nećemo se predati, borit ćemo se i tražiti svoj put za ostvarenje sna," piše hns-cff.hr.


Okršaj s Brazilom na rasporedu je u petak od 16 sati po hrvatskom vremenu. Bit ćemo spremni! 

 

 

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Podijeli