Novosti Sport Događanja

Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate

19.11.2018. / Damir Žbulj

Karate klub Velika Gorica je na prvenstvu Hrvatske u Rijeci za kadete, juniore i mlađe seniore ponovno stigao do fenomenalnih rezultata.

Nastupilo je 11 predstavnica i predstavnika velikogoričkog kluba, osvojeno je ukupno čak šest medalja (tri zlata, srebro i dvije bronce), a osigurana su i četiri mjesta za nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj u veljači iduće godine.

Dominik Kučan osvojio je zlato u kategoriji kadeta -63kg nakon četiri teške borbe i u težem dijelu ždrijeba.

Petar Orešković i Igor Vrban obranili su naslov prvaka Hrvatske u juniorskoj konkurenciji! Petar u kategoriji -61kg, a Igor u teškoj kategoriji iznad 76kg.

U konkurenciji mlađih seniorki -50kg Mia Mijović osvaja srebro, a Ines Grdenić broncu.

Ines ima osiguran nastup u Danskoj zbog ovogodišnje europske bronce iz Sočija, tako da joj rezultat nije bio prijeko potreban za plasman na Europsko prvenstvo.

Grdenić je poražena u polufinalu od kasnije prvakinje Hrvatske Jelene Pehar, koja je u finalu bila bolja i od Mije Mijović.

Kristijan Obrazović osvojio je brončanu medalju među mlađim seniorima -60kg, dok u istoj kategoriji Ivor Babić u repasažu gubi u borbi za broncu rezultatom 5:2.

Ivan Ivelj u produžetku gubi borbu za broncu u kadetima -52kg, a Ema Novak u prvom kolu kadetkinja -54kg. Ivan i Ema po godinama još nisu službeno niti ušli u ovaj uzrast tako da se od njih tek očekuju sjajni rezultati.

U juniorskom uzrastu Borna Novak i Patrik Macukić dobili su borbe prvog kola, ali su poraženi u idućem nastupu te su ostali bez prilike za repasažom.

"Ovo su vrhunski rezultati naših boraca, kojima se može pohvaliti jako mali broj klubova u Hrvatskoj. Mi smo jako ponosni što su svi ovi rezultati proizvod naše karate škole u Velikoj Gorici, što su svi naši medaljaši s velikih natjecanja Velikogoričani koji su tu počeli prve karate korake, a sa sigurnošću možemo reći da slični rezultati uskoro slijede i od naše mlađe natjecateljske grupe koja se jako brzo diže kvalitetom," poručili su iz karate kluba Velika Gorica.

Dominik Kučan, Petar Orešković te naravno Igor Vrban i Ines Grdenić imaju velike šanse i za europsku medalju u svojim kategorijama u veljači iduće godine u Danskoj. 

 

Galerija slika

Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate! Tri naslova prvaka Hrvatske i četiri mjesta na EP-u za velikogorički karate!

Podijeli