Novosti Sport Događanja

Prva domaća utakmica sezone: Bit ćemo sve bolji, pokazat ćemo to i protiv Šibenika

23.07.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice spremni su za novi prvenstveni izazov, domaći okršaj sa Šibenikom, koji na Gradskom stadionu počinje u 18.55 sati!

Trener Toplak i njegovi igrači pokušali su zaboraviti poraz u Osijeku i u potpunosti se okrenuti budućim nastupima...

"Napravili smo dobru analizu poraza u Osijeku i mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, protiv ekipe koja želi biti prvak. Nisu nam složili niti jednu, jedini stopostotnu šansu!"

Osječani su pobijedili iz nepostojećeg kaznenog udaraca, kojeg je sudac Čuljak svirao nakon intervencije iz VAR sobe pod vodstvom Ivana Bebeka.

Nadamo se kako se takve pogreške na štetu Gorice više neće ponavljati.

"Bili su bolji u igri, imali su više šuteva prava našim vratima, ali bilo je i dobrih stvari. Naravno, griješili smo, darivali smo ih, ali mislim da se dižemo u formi i da ćemo biti sve bolji i da ćemo to pokazati protiv Šibenika."

Zagrijavanje za Šibenik bila je prijateljska utakmica protiv drugoligaša Dubrave tim kabel, koja je poslužila da priliku dobiju igrači iz drugog plana i oni koji su tek stigli u klub...

"Kako vrijeme odmiče bit ćemo sve kompletniji i sve brojniji i to me veseli. Prijateljske utakmice ćemo konstantno igrati kroz tjedan, a nastupat će igrači koji su imali manju minutažu preko vikenda. Bit će to prilika da se izbore za priliku u prvoj ekipi. Igrali su i neki igrači koji su tek stigli, kako bi se što prije uklopili u ekipu. U principu sam jako zadovoljan, iako su to utakmice u kojima igraju oni koji inače jako malo igraju zajedno. To je u neku ruku dvosjekli mač," naglasio je Toplak pa dodao:

"Pobijedili smo jednog dobrog drugoligaša, svi su odradili dobro i ako nekog trebam izdvojiti to je 'mali' Kapulica, koji je dobro iskoristio svoju minutažu te je pokazao svoje veliki talenat."

Brazilac Wallace je već u konkurenciji za subotu, on je odradio pripreme i potpuno je spreman, dok Moussa Wague, koji je stigao iz Barcelone, ima problema s kondicijom

"Veseli me sve to i sigurno ćemo biti sve bolji. Nažalost, još uvijek je Suk van pogona. Pogotovo nakon odlaska Babeca, nedostaje nam jedan takav energičan igrač u sredini terena. Nema mjesta kukanju, čeka nas teška utakmica, po teškom vremenu, s teškim protivnikom. Moramo prihvatiti ulogu favorita, prihvaćam ju, ali da će biti lako i neće."

"Moramo biti oprezni oko Mousse, moramo mu dozirati minutažu i postepeno uvoditi u momčad. Nadam se da će ga naša publika imati prilike vidjeti u utorak protiv Zagorca iz Krapine u prijateljskoj utakmici. Vidi se o kakvom se igraču radi, iz kakvog kluba dolazi, samo moramo biti jako pametni da ga zbog neke ozljede ne izgubimo na duže vrijeme..."

Za Goricu će na vratima biti Ivan Banić, a u početnoj postavi trenera Toplaka su još i kapetan Jovičić, Krizmanić, Raspopović, Keita, Kalik, Pršir, Fruk, Mitrović, Golubickas i Deni Jurić. Na klupi su vratar Žiger, Steenvoorden, Marjanović, Korca, Wague, Skrbin, Jug, Cruz, Vojtko, Ante Matej Jurić, Kapulica i Nezirović. 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli