Novosti Sport Događanja

Može li Gorica 'crni niz' od četiri uzastopna poraza prekinuti baš protiv Osijeka?

17.09.2022. / Damir Žbulj

Četiri uzastopna poraza upisala je Gorica u protekle četiri prvenstvene utakmice i trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu ljestvice s pet osvojenih bodova, koliko ima i neprepoznatljiva Rijeka, s jednom odigranom utakmicom više.

Dva poraza potpisao je sada već bivši trener Samir Toplak, protiv Slaven Belupa i Istre 1961, a dva su se dogodila u mandatu novog trenera Angelovskog.

Gorica je pod njegovim vodstvom izgubila u Varaždinu i doma od Dinama, a upravo ta predstava protiv hrvatskog prvaka daje razloga za optimizam. Jer, turopoljski prvoligaš je u tom dvoboju izgledao solidno i malo je nedostajalo da uzme bod favoriziranom suparniku.

Novi izazov bit će okršaj s Osijekom, koji također ove sezone ne ostvaruje željene rezultate. Trener više tamo nije Nenad Bjelica, nego njegov bivši pomoćnik Rene Poms, ali osječke ambicije su jasne, čim prije se maknuti s pete pozicije i krenuti prema vrhu ljestvice.

Svi se još jako dobro sjećamo prvog kola i katastrofalnog suđenja, koje je izravno utjecalo na poraz Gorice u Gradskom vrtu. Sudac Ante Čuljak svojim je odlukama izravno utjecao na rezultat i može se reći da je već tada krenula goričko ovosezonsko poniranje...

"Protekli tjedan smo odradili onako kako smo i zamislili. Znamo tko nam dolazi u goste, Osijek je jedna izuzetno dobra ekipa, kako navijači to vole reći, iz 'velike četvorke'. Oni su se nadali boljem plasmanu, ali do sada nisu to rezultatski popratili. Ali, naravno da imaju kvalitetu..."

"Razmišljam samo o svojoj momčadi, na koji način mi trebamo odraditi tu utakmicu. Dečki rade dobro, iz dana u dan vidi se napredak, vidjelo se to i na utakmici protiv Dinama. Svi su pričali da smo odigrali dobro, ali ukupni dojam moram pratiti i rezultat. Moramo dati još više tijekom utakmice i konačno moramo prekinuti niz negativnih rezultata. Želimo te bodove, puno će nam to značiti, i klubu i igračima, taj pozitivni rezultat bit će nam prekretnica u sezoni," najavio je makedonski strateg na klupi Gorice.

"Vjerujem da ćemo prekinuti taj negativan niz i moramo odraditi sve što je u našoj mogućnosti. Tradicije postoje da se sruše i ako nismo dobili Osijek od svibnja prošle godine, vjerujem kako ćemo to sad prekinuti," dodao je Angelovski.

Katastrofalni vremenski uvjeti i kiša koja praktički neprekidno pada posljednja dva dana utjecat će i na kvalitetu travnjaka, a nažalost i na posjetu na tribinama.

Nažalost, jer dio prihoda od prodaje ulaznica za okršaj s Osijekom će se donirati humanitarnoj udruzi "Buvljakuše" za pomoć malenom Dorianu Pucekoviću iz Kuča.

-->>>Gorica se priključila 'Buvljakušama'

No, za sve one koji danas ne mogu doći na Gradski stadion od 16.55 sati uvijek ostaje i račun udruge HU Buvljakuše -  HR0824840081135117097, s naznakom u opisu plaćanja 'Za Doriana Pucekovića'.

Gorički navijači niti ovaj put neće imati priliku gledati svog bivšeg 'ljubimca' Kristijana Lovrića, koji je van stroja zbog ozljede.

"Vremenski uvjeti su dio utakmice, ali imamo svoju taktiku i svoj način igre. Želimo visoko pritiskati suparnika, naša ideja je to raditi od početka do kraja utakmica, a uskoro će momčad biti spremna da to radimo kroz cijelu utakmicu. Uvijek postoje neke stvari na koje treba računati poput vremenskih uvjeta ili travnjaka, ali imamo jasnu ideju kako igrati 90 minuta naše utakmice," najavio je trener Bijelo-plavih.

Osijek je u prethodna tri kola pobijedio Hajduk, remizirao sa Šibenikom i svladao Rijeku.

Posljednja dva gostovanja Osječana u Velikoj Gorici završila su bez pobjednika, rezultatom 1:1, a na Gradskom stadionu slavili su tek jednom, u prosincu 2018. godine. Preokretom, nakon što je pogodak za vodstvo zabio Joey Suk...

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli