Novosti Sport Događanja

Maksimalan učinak nogometašica Gorice prije zimske pauze, trener Dužić ponosan na svoje igračice

29.11.2021. / Damir Žbulj

Maksimalan učinak zadržale su nogometašice Gorice nakon prvog dijela sezone u 2. HNLŽ te su na najboljem putu da već u svojoj prvoj sezoni izbore nastup u prvoligaškom društvu.

Nakon velikog slavlja protiv nogometašica Hajduka, igračice pod vodstvom trenera Dužića svladale su još jedne izravne konkurentice u borbi za titulu drugoligaških prvakinja. Na gostovanju kod Pregrade slavile su 3:0, a ključna je bila završnica prvog poluvremena...

Ida Bočkaj zaradila je drugu javnu opomenu i isključenje, a kapetanica Gorice Perica Cicijelj je iskoristila kazneni udarac i Goričankama osigurala početnu prednost neposredno prije odlaska na predah.

U nastavku je s igračicom više na travnjaku sve bilo lakše, ali rezultat se nije mijenjao sve do finiša utakmice, kad je Cicijelj prvo udvostručila prednost, dok je Andrea Godinić zapečatila sudbinu Pregrade.

“Vodili smo igru cijeli susret, napadali i stvarali prilike. Njihova odlična golmanica zaslužna je što rezultat nije i veći. Zadovoljan sam i ponosan na svoje djevojke,” rekao je nakon slavlja trener Dužić. U početnoj postavi jesenskih prvakinja u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici bile su Mihaela Ban, Emili Karagić, Lana Bosak, Perica Cicijelj, Jelana Sučić, Andrea Godinić, Lucija Isabella Van As, Mihaela Malekinušić, Mia Kalašić, Jelana Dizdar i Sara Zagorac. U nastavku su priliku dobile i Nina Tokić, Petra Rudić, Dorotea Rožanković i Martina Ceković, dok su na klupi ostale Monika Maljak, Tara Grubešić te Ivana Mitrović.

U osam odigranih utakmica Gorica je upisala svih osam pobjeda i trenutno je s 24 osvojena boda na vrhu ljestvice, tri boda ispred Hajduka i ogromnih osam ispred Pregrade.




Podijeli