Novosti Sport Događanja

Još jedan poraz Angelovskog i njegove taktike

04.11.2022. / Damir Žbulj

Navijači Gorice polako su prestali nadati pozitivnim vijestima s utakmica SuperSport HNL-a, a tako je bilo i na gostovanju u Puli.

U posljednjem ovogodišnjem gostovanju turopoljski prvoligaš zacementirao je svoju poziciju na samom dnu prvenstvene ljestvice, a kako momčad igra pod trenerskom palicom Igora Angelovskog, to i nije neko iznenađenje.

Ponovno je Gorica istrčala na travnjak preplašena i preoprezna, većinom razmišljajući o obrani svog gola, umjesto da pokuša napadačkom igrom doći do pobjede i sva tri boda.

Kukavička taktika se na kraju Angelovskom obila o glavu u sudačkoj nadoknadi, kad je jednu dugačku loptu primirio Bakrak, nadmudrio je Krešu Krizmanića i hladnokrvno poentirao pored nemoćnog Banića. Alžirac je u 84. minuti ušao u igru i pokazao se kao pravi džoker s klupe. Angelovski je u nastavku na teren poslao Jurića, Mitrovića, Julardžiju i Waguea, bez nekog konkretnog učinka. Jovičića je u završnici ubacio zbog ozljede Steenvoordena...

Angelovski je u još jednoj ključnoj utakmici igrao na 'nulu', a upravo toliko bodova je na kraju i osvojio u Puli.

U početnoj postavi bila su mu tri stopera, Krizmanić, Steenvoorden i Korca, nije bilo nikakve konkretne ideje u organizaciji napada, a momčad mu je u cijeloj utakmici stvorila dvije opasne situacije.

Nedovoljno za prvoligašku konkurenciju.

U prvom poluvremenu tek je Korca opasno pucao glavom, a u nastavku je Jurica Pršir zapucao zicer, poslije pokušaja Jurića i atraktivne povratne lopte Raspopovića

Međutim, domaći su imali puno više pravih prilika, pogodili su i gredu, dominirali su u posjedu, vidjelo se kako žele tu pobjedu i na kraju im se to i vratilo te su zasluženo slavili. 

Najžalosnije je što je Angelovski nakon deset prvoligaških utakmica i dalje bez pobjede, sa samo dva osvojena boda. Toplakov učinak na otvaranju sezone, kad je Gorica igrala puno bolje i stvarala prilike, ali nesretno ostajala bez bodova, iz ove perspektive izgleda kao 'nogometna bajka'.

Navijači su već izgubili strpljenje, potrebne su drastične promjene na svim klupskim razinama, jer iz ovog ponora ne nazire se izlaz.

Već u srijedu Gorica igra na Šubićevcu u osmini finala Kupa, a prije pauze zbog Svjetskog prvenstva još će na velikogoričkom Gradskom stadionu gostovati Varaždin. 

 

(Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

 

 

Podijeli