Novosti Sport Događanja

Gorica u nastavku do pobjede

10.09.2016. / Nefertum IT
Nogometaši Gorice ugostili su danas novaka u drugoligaškom društvo Novigrad, koji je do prošle sezone vodio upravo sadašnji trener HNK Gorice Damir Milinović. Gosti su u Veliku Goricu došli u oslabljenom sastavu bez prvog vratara Bebleka te napadača Bjelanovića, što se itekako osjetilo i vidjelo u njihovoj igri.

Držali su se gostujući igrači dobro u prvih 45. minuta, no na kraju su morali potpisati kapitulaciju. Domaća momčad je do drugog ovogodišnjeg troboda stigla nakon pobjede od 3:1.

hnk velika.jpg

Sve ono najzinimljivije u prvom dijeli dogodilo se u posljednjih šest minuta u kojima su gosti najprije preko Caputa u 39. minuti poveli, da bi domaćini nakon samo tri minute stigli do izjednačenja. Sedamnaestogodišnji gostujući vratar Kristian Beglić ruši Luku Sedlačeka za najstrožu kaznu s koje je precizan bio Postonjski koji je loptu zakucao pod gredu.  

Odluka o pobjedniku tako pada u nastavku. Najprije gosti u 55. minuti ostaju s igračem manje. Drugi žuti karton dobiva Glavaš, a samo tri minute kasnije domaća momčad postiže drugi zgoditak. Dinko Matošević izbacio je dvojicu protivničkih igrača i izašao pred vratara nakon čega mu nije bilo teško poslati loptu u mrežu.

hnk velika 1.jpg

Igrač manje itekako se osjeto u gostujućim redovima, čime je Goričanima put prema pobjedi bio itekako olakšan. Pobjedu i tri boda u 70. minuti potvrdio je Benjamin Tatar udarcem s dvadesetak metara nakon kojeg je lopta odsjela u lijevom kutu.

hnk velika 2.jpg 

2. HNL, 5. kolo
HNK GORICA – NK NOVIGRAD 3:1 (1:1)
STRIJELCI:
0:1 Caput (39), 1:1 Postonjski (42- 11m), 2:1 Matošević (52), 3:1 Tatar (70)
HNK GORICA: Kahlina, Babok, Ziljkić, Matošević (od 76. Serdarušić), Jančetić, Žutić, Postonjski, Tatar, Sedlaček (od 56. Maloku), Franić, Marina. TRENER: Damir Milinović  
NK NOVIGRAD: Beglić, Aleksić (od 62. Vrdoljak), L. Čakarun, Glavaš, M. Čakarun, Pilj, Batelić (od 86. Mileusnić), Valenta, Caput (od 76. Belaković), Stojak, Grijević. TRENER: Dinko Jeličić

Podijeli