Novosti Sport Događanja

Gorica ispustila prednost u Koprivnici, Toplak upisao treći poraz u nizu: Potpuno promašena utakmica!

30.04.2022. / Damir Žbulj

Nakon odličnog uvodnog niza pozitivnih rezultata Gorica je pod vodstvom Samira Toplaka u Koprivnici upisala i treći uzastopni poraz.

I dok smo protiv Hajduka i Dinama mogli očekivati takav rasplet, gubitak bodova od Slaven Belupa može se opisati kao prvi razočaravajući nastup Goričana s Toplakom na klupi.

 

Utakmica na 'Apašu' dobro je počela, prvo je Kalik u 14. minuti propustio dobru priliku da bi nekoliko minuta kasnije Hrvoje Babec iskoristio dobro proigravanje Brazilca Cruza.

Međutim, nakon toga je domaćin kontrolirao dvoboj. Gorica je u prvom poluvremenu zaprijetila tek još jednom preko Cruza, a u nastavku je prvo ime turopoljskog prvoligaša ponovno bio vratar Kotarski, koji se, baš kao i protiv Hajduka i Dinama, istaknuo s nekoliko fantastičnih intervencija.

Slaven Belupo je zasluženo izjednačio 20-ak minuta prije kraja, kad je preiskusni Ivan Krstanović atraktivnim udarcem petom svladao Kotarskog.

Imali su Goričani još jedan dobar pokušaj Stojanovskog, ali Koprivničanci su u završnici ipak zasluženo došli do preokreta.

Zvonarek je ubacio u kazneni prostor, a Tomislav Božić je uspio nadvisiti svoje čuvare i poentirati.

U sudačkoj nadoknadi prvo je sudac Vidulin, uz pomoć VAR-a, prvo poništio novi gol Babeca, a onda i pogodak Zapate pa je ostalo 2:1

"Potpuno promašena utakmica i jednostavno ne znam kaj se dogodilo! Do našeg gola smo čak i bili solidni, Belupo nam nije stvarao neke probleme, ali nakon toga smo potpuno pali i totalno su nas izdominirali, u svim duelima. Igrali smo s tri stopera i morali smo to bolje zaustaviti," pokušao je analizirati poraz trener Toplak.

"Malo smo popričali nakon utakmice, cijela ekipa je imala lošu energiju. Moramo prihvatiti odgovornost po tom pitanju! Trebamo ovo dobro analizirati da stvarno vidimo što se dogodilo..."

"I onda kad iz ničega dobiješ nešto, Vlatko to treba zabiti i mi bismo otišli na 2:1. Ali, sreću nismo zaslužili definitivno, na kraju je Belupo zasluženo pobijedio. Porazi od Hajduka i Dinama me nisu zabrinuli, jer smo igrali dobro, imali smo dobro energiju. Sve je bilo dobro i jučer na treningu, a kad je krenula utakmica vidio sam da samo malo 'dodamo gas' mi dobivamo, ali se to nije dogodilo. Belupo se dizao, a mi smo padali," zaključio je strateg Gorice pa naglasio za kraj:

"Jedina dobro u ovoj situaciji je da možemo u igru ubacivati naše juniore, Juga, Skrbina, Brleka. Treba ipak gledati pozitivno, dobro analizirati ovaj poraz i protiv Lokomotive moramo biti puno, puno bolji. Nadam se kako ćemo i biti!"

U idućem kolu Gorica na svom travnjaku igra protiv Lokomotive, a u posljednja dva kola gostuje kod Hrvatskog dragovoljca i sezonu zatvara doma protiv Osijeka. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli