Novosti Sport Događanja

Gordu seniorski, a Turopolju juniorski naslov

12.09.2016. / Nefertum IT
Na streljani Alpina u Bužaniji, a u organizaciji Streljačkog kluba Gusar Novigrad za vikend je održano prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, disciplina trap. Pojedinačnim naslovom okitio se Giovanni Cernogoraz koji je u meču za zlatno odličje bio precizniji od Ivana Sušnića iz Novog Zagreba.

gord velika 2.jpg

Upravo su strijelci Novog Zagreba bili najugodnije iznenađenje dvodnevnog natjecanja, jer čak trojica njihova strijelca izborila su finale. Uz Šušnića u veličanstvenoj šestorci svoje mjesto zauzeli su još Davor Garašić i Radovan Abramović koji je u susretu za broncu bio uspješniji od Kristijana Kancelara iz Gorda.

Najslabiji plasman od finalista imao je Josip Glasnović koji prvo mjesto iz osnovnog meča (122 pogotka) nije potvrdio u završnici natjecanja pogodivši u polufinalu tek 11 glinenjaka.

Saša Sedmak povukao Gor prema ekipnom naslovu

Prava drama odvijala se u ekipnoj konkurenciji gdje su nijanse odlučivale pobjednika. Najviše razloga za slavlje imali su strijelci Gorda koji su u samoj završnici pretekli kolege iz Novog Zagreba i GAJ-a. Njihov junak bio je Saša Sedmak koji je u posljednje dvije serije pogodio svih 25 meta iskoristivši poklon Antona Glasnovića koji je u posljednjoj seriji bio neprecizan u šest navrata.

gord velika.jpg

Kalisaru pojedinačni, a juniorima Turopolja ekipni naslov

Uz seniore za titulu najboljih borili su se i juniori. U pojedinačnoj konkurenciji Josip Kalisar osvaja naslov pobijedivši u finalnom okršaju klupskog kolegu Juricu Jambreka. Treći je Ivan Karabalić, dok je Ivan Bastalec poput Josipa Glasnovića posustao u završnici jer najbolji rezultat iz osnovnog meča pokvario je slabim izdanjem u polufinalu.

gord velika 3.jpg

Za utjehu mladim strijelcima Turopolja može biti ekipni naslov.

REZULTATI
SENIORI POJEDINAČNO:
1. Giovanni Cernogoraz (SK Gusar), 2. Ivan Sušnić (SK Novi Zagreb), 3. Radovan Abramović (SK Novi Zagreb), 4. Kristijan Kancelar (SD Gord), 5. Davor Garašić (SK Novi Zagreb), 6. Josip Glanović (SK GAJ)
SENIORI EKIPNO: 1. SD Gord (Sedmak, Germin, Kancelar), 2. SK Novi Zagreb (Abramović, I. Sušnić, J. Sušnić), 3. SK GAJ (J. Glasnović, A. Glasnović, Kalinski)
JUNIORI POJEDINAČNO: Josip Kalisar (SD Gord), 2. Jurica Jambrek (SD Gord), 3. Ivan Karabalić (SK Turopolje), 4. Josip Pavošević (SK Metak), 5. Alen Čekić (SK Gusar), 6. Ivan Bastalec (SK Turopolje)
JUNIORI EKIPNO: 1. SK Turopolje (Bastalec, Karabalić, Kečkeš), 2. SK Kvarner (N. Cuculić, D. Cuculić, Petrović)

Podijeli