Novosti Sport Događanja

[FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike!

14.09.2021. / Damir Žbulj

KK Gorica napravila je još jedan iskorak, no, ovog puta to nije bilo rezultatski, nego organizacijski, jer je po prvi puta svečano predstavljena momčad za novu sezonu, u sjajnim novim dresovima na kojima je ucrtana mapa Velike Gorice.

U prekrasnim prostorijama velikogoričkog Centra za posjetitelje, kod Muzeja Turopolja, svoje poglede na novu sezonu dali su nam predsjednik kluba Duško Radović i trener Bikova Josip Sesar, a podršku klupskim ambicijama dali su i Turistička zajednica te gradonačelnik Ačkar.

Gorica je prošle sezone igrala polufinale doigravanje za prvaka Hrvatske te je po prvi puta napravila međunarodni iskorak, u regionalnoj ABA 2 ligi. U novoj sezoni očekuju se podjednako dobri rezultati u domaćem prvenstvu, dok će za internacionalne sportske izazove i promociju i kluba i grada i cijelog Turopolja biti zadužene utakmice u Alpe Adria Cupu, gdje će Goričani natjecati s klubovima iz Poljske, Slovačke, Slovenije, Austrije, Češke...

"U novu sezonu krećemo s podjednakim ciljevima. Napustila nas je nekolicina igrača, koji su se posljednjih godina s nama borili da košarku u Velikoj Gorici podignemo na jednu novu razinu. Uložili smo puno truda da njihov odlazak nadoknadimo i mislim da smo u tome uspjeli i da ćemo to idući vikend pokazati na terenu..."

"Naše ambicije su velike, trudimo se Goricu dovesti u vrh hrvatske košarke. Odluka za igranje Alpe Adria Cupa je donesena u dogovoru s Hrvatskim košarkaškim savezom, a tamo ćemo prezentirati i Veliku Goricu i Zagrebačku županiju, kao i cijelo naše Turopolje u zemljama središnje Europe, od Austrije i Slovenije pa do Češke, Slovačke i Poljske...."

"Mislim kako je to veliki doprinos ovog kluba. Nadam se kako ćemo pokazati kako smo zasluženo među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Nadam se kako ćemo u novoj sezoni i zadržati tu poziciju, uz Zadar, Cibonu i Split."

Predsjednik Radović je u ovih nekoliko godina načelu kluba, kad je KK Gorica proslavila i svoj 50. rođendan, potvrdio kako se radi o izuzetno sposobnom 'poslovnjaku', koji u zadanim okvirima sjajno vodi gorički košarkaški kolektiv.

"Nadamo se kako ćemo promovirati i naše gospodarstvo, jer Velika Gorica je šesti grad u Hrvatskoj, s velikim potencijalom i gotovo 70 tisuća stanovnika. Vjerujem kako ćemo i na taj način prezentirati ovaj kraj."

Jednako ambiciozan, predan, studiozan i stručan je i trener Josip Sesar, legenda hrvatske košarke.

Predstavljanje novih dresova i momčadi za novu sezonu još su jedan pokazatelj ozbiljnosti rada u KK Gorica.

"Ovo predstavljanje je dokaz kako se klub iz godine u godinu diže na svim razinama. Ovo mi je ukupno šesta godina kako sam ovdje i po prvi puta smo napravili nešto takvo..."

"Dosta smo promijenili momčad, stiglo je pet, šest novih igrača. Neće to biti lagano sve uigrati, ali dobro radimo na treninzima. Kao što bi rekli i puno bolji treneri od mene, uvijek nedostaje jedan ili dva igrača," kroz šalu je istaknuo Sesar...

"Pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo. U domaćem prvenstvu znamo sve suparnike, dosta su se svi pojačali i očekujem kako će nova sezona biti izuzetno izjednačena."

"Igrali smo ABA 2 ligu, sad igramo Alpe Adria Cup, bit će to nešto novo. Ići ćemo na gostovanja i treba vidjeti kako će se naši igrači snaći u svemu tome, ali vjerujem kako ćemo na kraju svi skupa biti zadovoljni."

NOVA ŠKOLA KOŠARKE

Veliki planovi vezani su i uz Školu košarke KK Gorica: "Prije svega, ona je važna da se djeca socijaliziraju, druže, sklapaju nova prijateljstva, a sport je u toj dobi izuzetno važan za motoriku i psihičko zdravlje. Očekujemo velik broj polaznika, a vidjet ćemo hoće li onda kasnije biti kvalitete i za seniorsku ekipu i da se košarkom bavi na ozbiljnoj razini."

Multimedijalni Centar za posjetitelje TZVG bio je pravo mjesto za promociju košarkaša.

"Ovdje se prezentiraju kulturno-povijesna baština Turopolja. Gosti se ovdje mogu dobro pripremiti za obilazak svih naših destinacija, koja je izuzetno bogata, ali prostorno vrlo raštrkana. Bitna je i za lokalno stanovništvo, jer se ovdje upoznaje zavičaj. Puno je mladih obitelji koji su stigle u naš grad i Velika Gorica postaje njihov zavičaj."

"Ova suradnja je neka nova kvaliteta, a povezivanje s uspješnim ljudima i dobrim sportskim rezultatima je i za nas neka nova vrijednost. Nastojat ćemo tu pozitivu koju nam donosi sport upotrijebiti i u našim drugim aktivnostima. Uspjesi sportaša sjajna su promocija cijelog našeg kraja, a natjecanje u Alpe Adria Cupu je za nas izuzetno značajno. Sve su to zemlje koje su nama bliske, to je tržište koje je turistički vezano za Lijepu našu, a njihovi ljudi mogu kod nas doći brzo i često. Pozicioniranje Velike Gorice u tim zemljama je izuzetno vrijedno u turističkom smislu," istaknula je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice našeg grada.

PROMOCIJA GRADA, ŽUPANIJE I NAŠEG TUROPOLJA

Gradonačelnik Ačkar još je jednom naglasio kako će KK Gorica i dalje imati podršku u svom radu i promociji Velike Gorice.

"Grad Velika Gorica je iznimno ponosan na naš košarkaški klub, na uspjehe i napredak, na što bi se svaki grad ponosio. Moram istaknuti posebnu ulogu predsjednika i trenera koji svojim radom i kvalitetom od svake gradske kune stvore još tri kune dodatne vrijednosti, kako bi ostali na razini Premijer lige te kako bi bili spremni za na nove međunarodne izazove koji su pred njima..."

"Interes i zainteresiranost za košarku najbolje se vidi kod naših gradskih četvrti i ruralnih naselja gdje se povećao interes za ovim sportom. Traži se da se izgrade nova košarkaška igrališta, da se obnove stara, a za to zanimanje mladih zaslužni ste upravo vi u KK Gorica!"

"Veseli nas i pokretanje košarkaške škole, koja je ulaganje u budućnost! Čestitam vam na svemu što radite, podrška Grada je uvijek bila tu. Naravno, s obzirom na to kako kvalitetno radite ona uvijek može biti i veća, ali mi ćemo nastaviti davati podršku u nekim granicama i okvirima, kako biste sačuvali sve ovo što se do sada napravili. Želim vam da ostvarite sve svoje ciljeve koje ste si postavili," zaključio je gradonačelnik Velike Gorice, koji je na kraju promocije dobio i novi dres KK Gorica... 

Galerija slika

[FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike! [FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike! [FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike! [FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike! [FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike! [FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike! [FOTO] Spektakularno predstavljanje novih dresova i momčadi KK Gorica kod Muzeja Turopolja: Naše ambicije su velike!

Podijeli