Novosti Sport Događanja

Črnko dopredsjednik novom čelniku HNS-a: Velikogorički nogomet nikad do sada nije imao čovjeka na ovakvoj funkciji

30.07.2021. / Damir Žbulj

Marijan Kustić novi je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Dosadašnji izvršni direktor HNS-a jednoglasno je izabran za prvog čovjeka krovne organizacije hrvatskog nogometa na Izbornoj skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Westin. Kustić je na predsjedničkoj funkciji zamijenio Davora Šukera, koji je na čelu HNS-a bio od 2012. godine.

Jedan od dopredjednika HNS-a je i čelnik turopoljskog prvoligaša i Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Nenad Črnko. 

"Ovo nije veliko priznanje samo meni osobno, nakon što sam 22 godine kontinuirano u nogometu, nego i županijskom nogometnom savezu, na čijem sam čelu, a ni velikogorički nogomet nikad do sada nije imao čovjeka na ovakvoj funkciji u nacionalnom nogometnom savezu. Svim srcem ću se dati u funkcioniranje, rad i organizaciju HNS-a, prvenstveno u interesu hrvatskog nogometa," rekao je uvodno Črnko, koji je zadržao i mjesto u Izvršnom odboru HNS-a, u kojem su još Đuro Bukvić, Nenad Horvatić, Davor Ivić, Mato Kljajić, Ante Kulušić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Robert Markulin, Damir Mišković, Slavko Prišćan, Božidar Šikić, Ile Topuzović, Ante Vučemilović-Šimunović, Darko Raić-Sudar i Mario Smodlaka.

Črnko nastavlja raditi i kao predsjednik HNK Gorica.

"Ono na čemu inzistiram u funkcioniranju Gorice, a tako se svi mi i ponašamo u upravi, jest da svi budemo čvrsto na zemlji. Znamo da Gorica spada u, recimo to tako, vrh sredine hrvatskog nogometa, ne zamaramo se time da bismo u ovom trenutku trebali biti ispred Dinama, Osijeka, Hajduka i Rijeke. S druge strane, ambicija kluba je biti što više na tablici, izboriti se za Europu i iskoristiti pogreške velikih klubova, što smo u prošloj sezoni uspijevali. Jako je bitno i da kroz dobre igre i rezultate pokušavamo promovirati mlade igrače. Nemojmo zaboraviti da smo u prošloj sezoni izbacili igrače poput Špikića, Krizmanić i Babeca, koji su bili i U-21 reprezentativci, a Lovrić je postao A reprezentativac," piše službena stranica Gorice.

Prvi dopredsjednik HNS-a ostaje Ante Vučemilović-Šimunović, a ostali dopredsjednici HNS-a su, uz Črnka, Damir Mišković, Slavko Prišćan i Mario Smodlaka.

Novi izvršni direktor HNS-a je Tomislav Svetina, a funkciju tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije obnašat će Stipe Pletikosa.

 

Podijeli